Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että nuoret ikäluokat ovat pienempiä kuin koskaan. Suomi on kuuleman mukaan myös vauraampi kuin koskaan. Tästä muistutetaan etenkin, kun kasvatetaan ulkomaille lapioitavan rahan määrää. Mistä siis johtuu, että nuoret tuntuvat voivan huonommin kuin koskaan?

Jussi Halla-aho pohtii Facebook-kirjoituksessaan, että kahdesta edellä mainitusta luulisi seuraavan yhteensä se, että Suomella on ennennäkemättömän hyvin varaa huolehtia omista lapsistaan ja nuoristaan.

– Miksi siis saamme jatkuvasti lukea lehdistä, että oppimistulokset romahtavat, lasten osaamiserot kasvavat ja opettajat uupuvat, opiskelijoiden mielenterveys on ennennäkemättömän heikossa jamassa, lasten ja nuorten fyysinen kunto on romahtanut ja nuorten tekemä vakava väkivaltarikollisuus kasvaa? Halla-aho kysyy.

Miten tähän on tultu?

Kaikki mainitut ongelmat on yleisesti tunnustettu todellisiksi. Ongelmat ovat alkaneet kauan ennen koronaa, joten ne eivät johdu koronasta. Halla-aho ei usko niiden todennäköisesti johtuvan ilmastonmuutoksestakaan eikä edes persuista.

– Ratkaisuksi esitetään aina lisää rahaa tukitoimenpiteisiin, lisää mielenterveyspalveluja ja lisää poliiseja, mutta tällaiset toimet kohdistuvat oireisiin. Olisi mielenkiintoista kuulla esimerkiksi hallituspuolueiden edustajien analyysi siitä, miksi tähän on tultu. Vaikka lapsia on vähemmän kuin koskaan ja vaikka olemme vauraampia kuin koskaan.

– Mitä ovat ne kehityksen taustalla olevat syyt, joihin pitäisi puuttua? Mikä on mennyt pieleen? Halla-aho ihmettelee.

Suomen Uutiset