Timo Soini (ps.) hämmästelee rkp:n puheenjohtaja Carl Haglundin käytöstä. Haglund sättii Kauppalehdessä sote-ratkaisua, jota hän on ollut itse hyväksymänsä.

– Ilmeisesti Haglund ei ymmärtänyt, mitä hän allekirjoitti yhdessä muiden puolueiden puheenjohtajien kanssa valmistelun pohjaksi. Samassa hän lyttää täysin oman sote-neuvottelijansa Ulla-Maj Wideroosin, joka hyväksyi yksimielisen ratkaisun, Soinin kirjoittaa.

Soini antaa kiitosta perussuomalaisten omille sote-neuvottelijoille.

– Annan kiitosta ja tunnustusta omille neuvottelijoillemme ylilääkäri Mauno Vanhalalle ja kansanedustaja Hanna Mäntylälle. He veivät vaikeissa neuvotteluissa perussuomalaista kantaa eteenpäin ja hakivat kompromissia, jotta tämä hallituksen kolme vuotta kestänyt sekoilu saadaan loppumaan ja ratkaisu syntymään.

Soini lähettää terveisiä myös kokoomukselle, jossa ”kiehuu niin ikään”.

– Hypetys puuttuu täysin ja fantastisuus on siirtynyt Brysseliin. EK on jo tukistanut lempilastaan ja jatkoa seuraa. Rahoitusratkaisu on edelleen neuvoteltavana. Tämä rkp:n mellastus ja kokoomuksen poterossa mököttäminen lupaavat asiasta hankalaa ja tiukkaa vääntöä. Ratkaisu tarvitaan, sillä ihmiset on hoidettava. Siitä tässä perimmältään on kysymys.

PS VERKKOTOIMITUS