SPR:n työntekijä on jakanut turkulaiseen kerrostaloon ohjetta, jossa pyydetään vaikenemaan rapussa sijaitsevasta laittomasti maassa oleskelevien yömajasta. Turkulainen lakimieskansanedustaja Ville Tavio (ps.) julkaisee SPR:n ohjeen medialle lähettämässään tiedotteessa. Tavio paheksuu voimakkain sanoin SPR:n toimintaa.

Tavio kertoo Suomen Punainen ristin aloittaneen laittomasti maassa olevien yömajan pitämisen kerrostaloasunnossa Varissuolla.

– Kaupungin ja SPR:n yhteistyöhankkeesta päätettiin Turun sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Puolueista vain perussuomalaiset vastustivat hanketta ja jättivät asiasta pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

Tavio moittii SPR:n salailua.

– Ihmisillä on oikeus tietää missä laittomasti maassa olevien yömaja on. Vastenmielistä touhua, että SPR on lähtenyt salailemaan asiaa.

– Laittomasti maassa olevien yömajan perustaminen kerrostaloasuntoihin on turvallisuusriski samassa rappukäytässä asuville. Suomessa puolueita kiinnostaa kuitenkin enemmän laittomasti maassa olevien hyysääminen kuin suomalaisten turvallisuus.

Tavino muistuttaa myös, että laittomasti maassa olevista ei tiedetä juuri mitään – he voivat olla kotimaansa poliisia pakenevia rikollisia tai terroristeja.

Kerrostalon asukkaille osoitettu SPR:n kirje.

SPR on kommentoinut kirjettä Twitterissä:

– Kirjeen tarkoituksena oli turvata asumis- ja työrauha. Muotoilu olisi voinut olla parempi. SPR ylläpitää majoitusta Turun kaupungin pyynnöstä. Poliisi on ollut tietoinen alusta saakka.

SPR ohjeistaa hakemaan lisätietoa Turun kaupungin sivuilta.

SUOMEN UUTISET