Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) nostatti puheellaan aikamoisen äläkän Tampereen valtuustossa. Asiaa on puitu mediassa runsaasti, mutta uutisten suurin huomio on toistaiseksi keskittynyt puheesta tuohtuneiden valtuutettujen tunnetilojen setvimiseen. Mutta mitä Vallinin puhe sitten piti sisällään? Suomen Uutiset julkaisee puheen kokonaisuudessaan. Kokousta johtaa valtuutettu Ilmari Nurminen (sdp.), joka on itse ollut viime päivinä mediamyllytyksen kohteena Kesärannassa järjestettyjen juhlien vuoksi.

Valtuuston asialistalla on Veikko Vallinin (ps.) aloite kiintiöpakolaisten vastaanottamisen keskeyttämistä vuonna 2021. Virkamiesten valmisteleman pohjaesityksen sisältö on, ettei Vallinin aloite anna aihetta toimenpiteisiin. Vallin pitää useita kolmen minuutin mittaisia puheenvuoroja, joiden aikana tunteet salissa kuohahtavat. Lopuksi Vallin esittää aloitteensa lähettämistä uudelleenvalmisteluun.

Veikko Vallinin ensimmäinen puheenvuoro

Kiitos puheenjohtaja. Boom-boom-boomeri otti puheenvuoron, ja jäitä hatussa niinsanotusti. Ajattelin muutaman puheenvuoron pitää, koska asia on äärimmäisen tärkeä tälle kaupungille. Tässä menee varmaan useampi puheenvuoro, kolmen minuutin pätkissähän nämä täytyy pitää.

Virkamiesten vastaus valtuustoaloitteeseeni oli sisällöltään heikko. Siinä vain luetellaan joukko aikomuksia ja toimenpiteitä ilman mitään konkretiaa, että mitenkä nämä aikomukset ja toimenpiteet ovat tähän saakka onnistuneet.

Vallin on koostanut Facebook-sivulleen videon puheen keskeisistä kohdista (Juttu jatkuu videoikkunan jälkeen):


Facebook video, 16 min 32 sek.

Vastauksista ei ilmene vastaanotettujen kiintiöpakolaisten tai muidenkaan pakolaisten kotoutumisen onnistuminen. Ei mainita Tampereelle vastaanotettujen pakolaisten, eri kieliryhmien ja kansallisuuksien määrää, työttömyysastetta, työllisyysastetta, eikä edes sitä, miten sekoittava asuttaminen kaupungin eri osiin on onnistunut.

Ymmärrän kyllä että tätä ei mainita, koska se ei ole onnistunut koskaan missään maassa, vaan eri kulttuuripiirit hakeutuvat samoille alueille, varsinkin jos piiriä yhdistävä tekijä on vanhoillinen uskonto.

Kuten tiedämme, tällä hetkellä tilastojen valossa Hervanta on se kaupunginosa, josta suurimmalla todennäköisyydellä tulee Tampereen Rosengård, jos haittamaahanmuutto jatkuu nykyisellä tasolla, tai kiihtyy.

Vihreät ovat jo ehdottaneet pakolaismäärien tuplaamista, joten Tamperekin tulee saamaan siitä osansa, jos vihreät onnistuvat tavoitteessaan. Tampereella on myös muita kaupunginosia, joista bussiin noustessa havaitsee väestörakenteen muuttuneen. Porraskäytävien nimitauluista voi päätellä etniset kasautumiset eri kerrostaloalueilla. Kävin katsomassa lapsuuteni asuinalueen Multisillan nimitauluja, muutos on sielläkin käynnissä. Paikallisessa baarissa tiesivät kertoa että erityisesti suuret vuokra-asunnot annetaan maahanmuuttajille.

Vielä tästä vastauksesta: Myöskään pakolaisten valintakriteereitä ei vastauksessa avata muuten kuin kuvataan että vuonna 2020-2021 otetaan vastaan vain enintään viiden henkilön perheitä. Tätä perustellaan sillä että suuria perheasuntoja ei ole saatavilla suurperheille riittävästi. Tämäkin perustelu ontuu, koska se sisältää oletuksen, että näiden pienempien perheiden lapsimäärä ei kasva.

Tämä aika loppuu, jatkan hetken päästä sitten, otan uuden puheenvuoron.

<Puheenvuorot valtuutetuilta Lassi Kaleva ja Aarne Raevaara>

Valinin toinen puheenvuoro

Kiitos puheenjohtaja. Tämä että Afrikasta, Lähi-Idästä ja Euroopan leireiltä tänne siirrettävät pakolaisperheet pääsevät ohituskaistalle asuntojonoissa, myöskin tarkoittaa sitä, että kantaväestön perheille on suuria asuntoja ja muitakin asuntoja tarjolla vähemmän. Syrjintää sekin.

Meillä on paljon asunnottomia suomalaisia. Eikä sekään takaa yhtään mitään, että otamme vastaan lapsiperheitä tai yksin tulevia alaikäisiä. Ruotsista tiedetään, että pahimpia ongelmia aiheuttavat juurikin toisen polven maahanmuuttajat, jotka ovat ajautuneet rikollisiin piireihin. Heitä on jo tuhansia Ruotsissa ja sama trendi on käynnissä Suomessa poliisin mukaan.

Yksin tulleista alaikäisistä on moni osoittautunut täysi-ikäiseksi, jos heille on tehty iän määritys. Meitä siis yritetään huijata, kaikin mahdollisin keinoin.

ELY-keskuksesta saamani tiedon mukaan Suomeen ja Tamperelle siirretetään pääasiassa muslimeja kehitysmaista, tai muista takapajuisista maista.

Sitäkään tässä vastauksessa ei mainita, eikä myöskään sitä, että miksi ei oteta vastaan ainoastaan kristittyjä pakolaisia, jotka ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä – siis kristityt pakolaiset ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä.

Vainoajat me kyllä tiedämme.

Perusteluna olen kuullut sanottavan että näitä muslimeja meille YK tarjoaa. Vastauksessa väitetään, siis tässä virkamiesvastauksessa väitetään, että työikäiset kiintiöpakolaiset ja erityisesti heidän lapsensa ovat tulevaisuuden työvoimaa ja parantavat huoltosuhdetta väestön ikääntyessä. Tätäkään väitettä tutkimustieto ei tue, vaan muista maista ja Suomestakin tiedetään, että monet etniset maahanmuuttajaryhmät työllistyvät huonosti, eikä tilanne parane toisessakaan sukupolvessa.

Ja jos nyt joku siellä naureskelee, että kyseessä on perussuomalaisten omat tutkimukset, kannattaa naureskella vähemmän ja avata mielensä kun tietoa tarjotaan. Ihan samoihin tuloksiin ovat nimittäin päätyneet Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen selvitykset aiheesta.

Todellisuus ei anna tukea sinisilmäiselle politiikalle. Tilastojen valossa on nähtävissä, että esimerkiksi somalit, afgaanit ja irakilaiset kotoutuvat heikosti, ja heidän työllistymisensä on heikkoa, eikä haitalliseen maahanmuuttobisnekseen työllistymistä voi katsoa Suomelle hyödylliseksi työllistymiseksi, vaan julkisen talouden rasitteeksi.

Ruotsista ja monesta muusta maasta tiedetään, että eri maahanmuuttajaryhmät muodostavat rikollisia jengejä ja klaaneja. Tämä jengiytyminen ja klaaniutuminen on poliisin mukaan käynnissä Suomessa kiihtyvään tahtiin. Vastauksessa myöskin väitetään, että kotoutumisessa avataan näkymiä valtaväestön elämäntapohin. Tämä väite on suorastaan naurettava. Kulttuurinen etäisyys valtaväestön ja esimerkiksi kehitysmaamuslimien välillä on niin valtava, että mitään sulautumista ei tapahdu koskaan.

<Puheenvuoro Aarne Raevaaralta>

<Valtuutettu Aila Dundar-Järvinen moittii Vallinia>

<Puheenjohtaja antaa puheenvuoron Vallinille>

Vallinin kolmas puheenvuoro

Kiitos puheenjohtaja. Tämä perustuu käytännössä faktoihin kaikki. Tietenkin faktat joskus .. totuus sattuu, mutta jonkun sitäkin on puhuttava. Vastauksessa myös väitetään, että kotoutumisessa avataan näkymiä valtaväestön elämäntapohin. Tämä väite on suorastaan naurettava. Kulttuurinen etäisyys valtaväestön ja esimerkiksi kehitysmaamuslimien välillä on niin valtava, että mitään sulautumista ei tapahdu koskaan. Pieniä ja suurempiakin Mogadishuja, Bagdadeita ja Kabuleita syntyy suuriin kaupunkeihin, niitä on syntynyt pitkin Eurooppaa – tällaisia kaupunginosia, joissa on vaan tiettyjä etnisiä ryhmiä.

Myös tutkimustieto tukee tätä perusuomalaisten edustamaa realismia. Suosittelen kaikkia valtuutettuja perehtymään aiheeseen. Esimerkiksi voidaan ottaa sir Paul Collier Oxfordin yliopistosta, maailman johtavia kehityspolitiikan asiantuntijoita. Hän on todennut kotoutumisen riippuvan suuressa määrin kahdesta yksinkertaisesta tekijästä: Tulijoiden määrästä ja kulttuurillisesta etäisyydestä.

Suomi menee nykyisellä linjallaan aivan väärään suuntaan kummassakin. Kaikkialla länsimaissa, joissa väestönsiirrot ja maahanmuutto Afrikasta ja Lähi-Idästä on laajamittaista, on syntynyt eriytyneitä kaupunginosia, joissa näistä takapajuisistakin kulttuureista tulleet harjoittavat kulttuuriaan ja tapojaan aivan kuin lähtömaassa. Tämän voi sanoa myös niin, että jos haluaa nähdä miltä Tampereella näyttää, jos ja kun laajamittainen ja pitkään jatkuva maahanmuutto esimerkiksi Somaliasta, Irakista ja Afganistanista jatkuu, niin käykää lähtömaissa katsomassa.

Mitä tilaa, sitä saa – erityisesti maahanmuutossa.

Saamme viikoittain lukea uutisia rikoksista, joita maahanmuuttajataustaiset tekevät Pohjoismaissa, myös Suomessa. Ruotsi on ajautunut lähes sodankaltaiseen tilaan maahanmuuttajataustaisia rikollisjengejä vastaan. Länsinaapurimme joutuu palkkaamaan kymmenentuhatta poliisia lisää, jotta voi yhtään antaa vastusta taistelussa. Haluan muistuttaa, että Suomen poliisin ja rajavartijalaitoksen koko henkilöstön määrä on yhteensä suunnilleen samaa luokkaa, mitä Ruotsi joutuu nyt palkkaamaan lisää poliiseja. Siis kymmenentuhatta henkilötyövuotta. Ruotsi on kauhuesimerkki siitä mitä suvaitsevaisesta ja löysästä maahanmuuttopolitiikasta seuraa. Pieni maa ei voi toimia liian etäällä toisistaan olevien kulttuurien sulatusuunina. Jos jokin sulaa, on se vastaanottavan maan oma kulttuuri. Tämä ei meille perussuomalaisille käy.

Omaa kulttuuriaan on suojeltava, eikä alistaa joulujuhlia ja lasten lautapelejä kaiken maailman monikultturismin ja amerikkalaista tuontitavaraa olevan woke-uskonnon oikuille. Jos me itse emme kunnioita suomalaista kulttuuria, ei sitä todellakaan kunnioita myös tänne tuleva elintasosiirtolainenkaan.

Monikulttuurisuus, tai nykyisin käytetty trendisana monimuotoisuus ei maahanmuutossa toimi… <puheenjohtaja koputtaa nuijaa ajan päättymisen vuoksi> Okei, otan seuraavan puheenvuoron, kiitos.

<Valtuutettu Sirpa Pursiainen moittii puheenvuorossaan Vallinia>

<Valtuutettu Machaal Mahmoud moittii puheenvuorossaan Vallinia>

Puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sdp.) kommentoi: Kiitos. Tässä kohtaa sanon että siis vetoan teihin, että kaikki käyttävät puheenvuoroja, että kaikki kunnioittavat toinen toisiaan ja ettei tule tällaista tunnetta. Sinänsä puheenjohtajana minun tehtäväni on huolehtia siitä, että kaikki valtuutetut pystyvät puhumaan. Heillä on täysi lain takaama oikeus. Olen pyytänyt lakimiehen sanomaan minulle, että mikäli on puheenjohtajana asioita, joihin pystyn lain puitteissa puuttumaan, niin puutun niihin. Mutta tässä kohta vetoan teihin valtuutettuina ja ihmisinä, että käytetään puheenvuoroja, jotka ovat toisia kunnioittavia ja rakennetaan sitä kautta hyvää yhteistyötä jota olemme jo alkuvaltuustokaudella tehty. Muistutan, että olemme tekemässä yhteisiä pelisääntöjä, jotka ovat tämänkin keskustelun perusteella erittäin tarpeellisia. Seuraava puheenvuoro – valtuutettu Vallin, olkaa hyvä.

Vallinin neljäs puheenvuoro

Kiitos puheenjohtaja. Jatkan siitä mihin äsken jäin.

Monikulttuurisuus, tai nykyisin käytetty trendisana monimuotoisuus ei maahanmuutossa toimi, jos ei ymmärretä ihan perusasioita. Ruotsissa uskalletaan nykyään puhua tästä pakolais- ja siirtolaisuusongelmasta rohkeammin kuin ennen.

Yksi käännekohta oli vuonna 2017, kun yli 40 vuotta Örebron poliisissa palvellut tutkinnanjohtaja Peter Springare avautui sosiaalisessa mediassa. Lainaan sitä Springaren valtavan kohun ja arvostuksenkin saanutta Facebook-kirjoitusta. Lainaus alkaa. ”Olen niin hemmetin kyllästynyt. Ja se mitä nyt aion kirjoittaa, ei ole todellakaan poliittisesti korrektia, mutta en välitä. Se mitä nyt tuon julki teille veronmaksajille, on kielletty meiltä valtion työntekijöiltä. Sillä ei edistä uraa, eikä saa lisää palkkaa, vaikka se on totta. Mutta minä haistatan pitkät sille kaikelle, sillä pääsen kohta eläkkeelle 40 virkavuoden jälkeen poliisin toimesta. Tulen tästä eteenpäin tuomaan julki joka viikko yksityiskohtaisesti, mitä minä tutkijana, tutkinnanjohtajana teen ja näen törkeiden rikosten osastolla Örebron poliisissa. Se ei ole minkäänlaisessa harmonissa BRÅ:n näkemysten kanssa tai muiden vasemmistoideologisten kriminologien käsitysten kanssa yleisessä keskustelussa. Meidän vanhustenhuoltomme on romahtamisen partaalla, koulut ovat yhä täyttä kaaosta, sairaanhoito on infernaalisessa tilassa ja poliisi on täydelisen haverin äärellä jne. jne. Kaikki tietävät minkä takia, mutta kukaan ei uskalla tuoda julkisuuteen sitä, koska Ruotsi on aina elänyt valhekuvassa virheettömästä ja ylivoimaisesta yhteiskunnasta, jolla on luonnottomia voimavaroja ollakseen esillä, kun on kyse ainoasta poliittisesti oikeasta vaihtoehdosta epäjohdonmukaisessa maailmassa, joka tekee asiat monimutkaisiksi, hajottavalla käytöksellään monen eri uskontokunnan varjolla. Nyt mennään näillä. Olen näitä käsitellyt maanantaista perjantaihin…”

Siis kuunnelkaa, tämä poliisi kertoo nyt omasta työstään, arjestaan, Ruotsissa:

”Nyt mennään näillä. Näitä olen käsitellyt maanantaista perjantaihin: Raiskaus, raiskaus, törkeä raiskaus, puskaraiskaus, kiristys, kiristys, todistajan uhkaaminen, laiton uhkaus, poliisin väkivaltainen vastustaminen, laiton poliisin uhkaaminen, huumausainerikos, törkeä huumausainerikos, murhan yritys, taas raiskaus, taas kiristys, ja pahoinpitely. Epäillyt rikoksentekijät…”

Hän luetteli siis vain etunimiä, jolla ei voi tunnistaa ketään, etunimellä ei voi tunnistaa ketään.

”Epäillyt rikoksentekijät ovat: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed, Ali taas, ja taas… Christoffer…”

<Puheenjohtaja lyö nuijaa>

<Välihuuto salissa: ”Lopeta. Miten sä kehtaat.”>

Vallin: Tämä on aivan julkista tietoa internetistä.

<Välihuuto salista: ”Sitä löytyy joka lähtöön”>

Puheenjohtaja: Eli siis nyt kolme minuuttia on täynnä. Eli ei.. ja edelleen vetoan, että pysytään tässä aiheessa tiukasti. Teillä on nyt ollut useampi puheenvuoro tähän liittyen. Ehdottomasti en rajaa oikeuttanne käyttää. Olen täällä huolehtimassa siitä, että saat puhua, mutta toivon, että pysytään tässä aiheessa. Ja edelleen vetoan siihen, että puheenvuorot olisivat kaikkia kunnioittavia. Mutta laitetaan jonoon ja jatkatte seuraavassa puheenvuorossa sitten mikäli teillä on jotain asiaa tähän liittyen.

<Välihuutoja>

<Vallinia moittiva puheenvuoro Anne Liimoltalta>

<Vallinia moittiva puheenvuoro Aila Dundar-Järviseltä>

<Vallinia moittiva puheenvuoro Johanna Loukaskorvelta.>

<Puheenjohtaja: On tullut puheenvuoroja siitä, että joutuu poistumaan kokouksesta tämän takia. Annan kaupungin lakimiehelle, joka voi selventää tätä asiaa. Katsotaan, mitä mieltä hän on tästä asiasta.>

<Kaupungin lakimies puntaroi kokouksen laillisuutta, kehottaa tiivistämään puheenvuoroja koska asioita on paljon käsiteltävänä>

<Puheenjohtaja: Annan valtuutettu Vallinille puheenvuoron tähän liittyen ja nyt kuitenkin toivon, että pysytään asiassa, jota valtuustoaloite koskee, ja otetaan huomioon myös jäljellä olevat puheenvuorot. Totta kai teillä on oikeus puhua, mutta näillä reunaehdoilla toivon hyvää yhteistyötä. Olkaa hyvä.>

Vallinin viides puheenvuoro

Kiitos puheenjohtaja. Jätän [pois] lopun tuosta Peter Springaren päivityksestä. Sen sitten löytää, jos haluaa katsoa sen netistä. Se oli Ruotsissa käännöskohta. Sen jälkeen alettiin Ruotsissa puhumaan suorempaan tästä aiheesta. Saattaa olla että se on täälläkin käännöskohta, mutta se on vähän kivuliasta tietenkin, kun asioita kääntää oikeaan suuntaan. On vähän kivuliasta, jos on menty liian pitkään väärään suuntaan.

Okei.

Puhutaanpa seuraavaksi siitä, mitä järkeä tässä pakolaisten vastaanottamisessa on. Muuttuuko jotain lähtömaissa, jos otamme vastaan tuhat pakolaista vuodessa? Tai kaksi tuhatta, jota vihreät ovat ehdottaneet. Afganistanin väestö kasvaa 800 000:lla vuodessa. Iranin ja Irakin väestöt kasvavat noin miljoonalla vuodessa. Jos otamme näistä maista tuhat vastaan, niin mikä muuttuu isossa kuvassa? Ei mikään.

Jos sitten katsotaan vielä hullummin väestöjään kasvattavia maita, esimerkiksi Pakistania ja Nigeriaa, niissä väestöt kasvavat 4-5 miljoonalla joka ikinen vuosi. Siis lähes Suomen väestön verran uusia ruokittavia suita tulee lisää joka vuosi. Meidänkö pitäisi alkaa siirtää Afrikasta ja Lähi-idästä ja Aasiasta ylitsepullistuva väestö tänne Eurooppaan ja Tampereellekin?

Ei.

Me puhumme tätä samaa eduskunnassa. Ihan samoilla luvuilla, ihan samoilla lauseilla eduskunnassa puhutaan. Ihan samoja lauseita käytämme eduskunnassa, ihan samoja lukuja. Ihan samaa, mutta Tampere on edelleen vähän erilainen paikka.

Säästän vähän sosiaalidemokraatteja. Minulla oli sosiaalidemokraateista tässä [puheessa] pieni lause, mutta hyppään tämän kohdan yli. Kirjoitan sitten vaikka sosiaaliseen mediaan kokonaisuudessaan tämän puheen, koska ..

<Puheenjohtaja: ”Mutta pysytäänkö tässä asiassa?”>

Vallin: Pysytään. Minä kunnioitan puheenjohtajan toivetta, ettei tunnu liian henkilökohtaiselta.

<Puheenjohtaja: ”Siitä ei ole kyse. Voitte siirtyä tämän asiakohdan käsittelyn, olkaa hyvä.”>

Vallin: Meidän kansallismielisten on kuitenkin puhuttava kansakuntaamme uhkaavista ongelmista, ennen kuin on liian myöhäistä. Lähestymme rajaa, jolloin peli on menetetty, ja suomalainen yhteiskunta järkkyy pysyvästi. Siksi tein tämän valtuustoaloitteen.

Historia ei unohda poliitikkoja, jotka ovat Suomen eteen taistelleet. Eikä historia unohda myöskään niitä, jotka ovat isänmaamme pettäneet. Tämän päivän äänestystulokset jäävät kaikkien luettavaksi, jos päädymme tästä äänestämään.

<Useita puheenvuoroja eri valtuutetuilta: Joakim Vigelius, Antti Hiitti, Machaal Mahmoud, Noora Tapio ilmoittaa ryhmän uloskävelyn mahdollisuudesta, Vigelius uudestaan.>

<Puheenjohtaja antaa lopuksi Vallinille luvan puhua normaalia pidempään, mutta ohjeistaa tätä pysymään asiassa ja ettei puheenvuoro loukkaa ketään. Ellei näin toimita, puheenvuoro tulkittaisiin kokouksen pitkittämiseksi, joka laukaisee hallintosäännön työjärjestyksen pykälän 132. >

Vallin lopettaa puheensa

Kiitos puheenjohtaja. Ei ole todellakaan kyse pitkittämisestä. Olen viimeisellä sivulla tässä puheessani. Koska tämä on vastaus aloitteeseeni on heikko ja suorastaan amatöörimainen, teen ehdoituksen, että aloitteeni palautetaan valmisteluun ja uuden vastauksen pohjana käytetään näissä pitämissäni puheessani ja muidenkin perussuomalaistenkin pitämissä puheissa esiinnostettuja näkökohtia ja faktoja. Kiitos.

<Debatti jatkuu>


Valtuuston kokouksen videotallenne on kokonaisuudessaan katsottavissa Tampereen kaupungin sivuilla. Vallinin puhe alkaa kohdasta 3 h 32 min 30 sek.

SUOMEN UUTISET