Perussuomalaisten juristikansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään perjantaina kirjallisen kysymyksen yhdenvertaisuusvaltuutetun harjoittamasta vihapuhevalvonnasta.

Oikeusministeriön alainen yhdenvertaisuusvaltuutettu on etsinyt keväällä pidettyjen kuntavaalien ehdokkaiden Internet-kirjoituksista vihapuhetta tietokonealgoritmin avulla.

Tavion mielestä yhdenvertaisuusvaltuutetun toiminta on kyseenalaista sekä viranomaisen toimenkuvan että sananvapauden kannalta. Rikosten valvonta kuuluu poliisille.

Vaalikirjoitusten arvioiminen kuuluu äänestäjille

Tavio huomauttaa, että kun yhdenvertaisuusvaltuutetun virka perustettiin, tehtäviksi mainittiin lähinnä syrjinnän uhrien auttaminen sekä suositusten, neuvojen ja selvitysten laatiminen.

– Tosiasiassa kuntavaaliehdokkailla ei ollut aavistustakaan, että heidän kampanjointiaan tarkkailtiin viranomaisvoimin tietokoneohjelmalla.

– Demokratiassa äänestäjät arvioivat vaalikirjoitusten laatua ja sisältöä. Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto ei ole olemassa tätä varten, Tavio korostaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit