Suomen väestö vaihtuu. Suunnilleen sukupolvessa on saapunut puolisen miljoonaa asukasta, joiden äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame. Vaihdos on järeämpi kuin 1940-luvulla, jolloin siirtoväki koostui oman maan kansalaisista.

Nettomuuttoa Suomeen tilastovuonna 2022 kertyi 34 363. Viime vuoden 2023 ennätysluku ylittänee 50 000. Sen verran siis on tulokkaita enemmän kuin menokkaita.

Väestöä vaihtavat myös syntyvyys ja kuolleisuus. Supisuomalaiset vähenevät vuosittain kymmenillätuhansilla. Vähenemisvauhti kiihtyy ja kiihtyy, elleivät suuret ikäluokat yllättäen lopeta kuolemista ja pienet aloita sikiämistä. Joka tapauksessa väkiluku kasvaa – maahanmuuton voimalla.

Kaikki tämä todentuu eduskunnan tietopalvelusta. Kuka tahansa saa samat tosiseikat Tilastokeskuksen ja Migrin sivustoilta.

Parahin lukija, väestönvaihto ei ole salainen teoria. Se on julkinen käytäntö.

Länsimaiden väestöä ei vaihda juutalaisten, globalistien, kapoidien, arjalaisten tai kaapuniekkojen salaliitto. En tunne yhtään salaliittoteoriaan uskojaa, en eduskunnassa enkä kylillä. Kukaan puolivakavastikaan otettava heppu ei ainakaan suomenkielisessä kirjallisuudessa todistele väestönvaihdon syy-yhteyksiä siltä pohjalta.

Salaliittoteorian levinnäisyys on silkkaa salaliittoteoriaa. Äärioikeistolaisten väestönvaihto-salaliittoteoreetikko-terroristien mahti toistuu mediassa maahanmuuttojuttujen johdantona. Onpa alkeellinen sananvapauden salpa! Teoreetikkoja eli aaveita jahtaavat tahot, jotka eivät pysty väittelyyn itse asiasta.

Voimme olla montaa mieltä siitä, onko väestönvaihto myönteistä, kielteistä, siunauksellista, perkeleellistä, väistämätöntä, turhaa, hyödyllistä, tuhoisaa, kirjavaa, harmillista, rikastavaa, kurjistavaa, hallitsematonta vai politiikalla päätettyä. Mutta väestönvaihdon kiistäminen ei ole argumentti vaan hokema, ei näkemys vaan harha-aistimus. Väestönvaihdon kiistäjät ovat pihalla yhtä pahasti kuin holokaustin tai luontokadon kiistäjät.

TEEMU KESKISARJA