Suomi ei saa menettää hyvin koulutettua työvoimaa. On oikein, että hallitus panostaa nyt Microsoftin jätti-irtisanomisten koettelemaan Saloon. Eri alojen osaajat eivät ole vielä ehtineet jättää kaupunkia, kiittelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

20 miljoonan euron panostus

Espoon ja Oulun veroinen varsinaissuomalainen osaamiskeskittymä saa vielä yhden mahdollisuuden, kun hallituksen uusimmat päätökset kasvattavat valtion työllisyys- ja innovaatiopanostukset Salossa ensi vuonna lähes 20 miljoonaan euroon.

– Hallituksen eurot tukevat Salon seudulla jo toimivien yritysten kasvua ja kannustavat uusien yritysten perustamiseen. Lisäksi tukea suunnataan investointien houkuttelemiseen. Suomeksi siis: tehdään kaikki mahdollinen elinkeinoelämän elvyttämiseksi, toteaa Terho.

Osaamisesta pidettävä kiinni

Vuoden 2008 jälkeen Salo on menettänyt 6 000 työpaikkaa. Se on valtava määrä 54 000 asukkaan kaupungissa.

– On tärkeää pitää nämä osaajat Salossa, Suomessa. Heillä on siellä kodit ja osaavat työtoverit. Hallitus ja erityisesti ministerit Jari Lindström ja Olli Rehn (kesk.) ovat vakuuttuneet, että Salossa voi syntyä koko Suomen taloutta nostavaa tuotekehitystä, kun apu kohdennetaan oikein ja riittävän ajoissa, ennen kuin aivot karkaavat.

SUOMEN UUTISET