Valtiovarainministeri Riikka Purra osallistuu Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) kevätkokouksiin Washingtonissa 18.-19. huhtikuuta. Kokouksissa käsitellään mm. geopoliittista tilannetta, erityisesti Ukrainaa ja Gazaa.

– Pidämme tärkeänä, että IMF ja Maailmanpankki jatkavat Ukrainan tukemista. Venäjän hyökkäyssota vaikuttaa laajasti maailmantalouteen, joten kokousten julkilausumissa ei saa häivyttää Venäjän roolia hyökkääjänä, ministeri Riikka Purra kertoo valtiovarainministeriön tiedotteessa.

Ministeri Purra edustaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden vaalipiiriä kansainvälisessä valuutta- ja rahoituskomiteassa. Maailmanpankin ja IMF:n yhteisessä kehityskomiteassa vaalipiiriä edustaa Islanti.

Valuutta- ja rahoituskomitea keskustelee Ukrainan tukiohjelmasta ja köyhimpien jäsenmaiden tukemisesta. Keskustelun pohjana toimii IMF:n talousennuste, joka julkaistaan 16. huhtikuuta.

”Kantamme ei ole lieventynyt”

Kehityskomitean pääaiheena on Maailmanpankin uudistusprosessi, jolla pyritään parantamaan vaikuttavuutta. Suomi tukee uudistusprosessia.

Molemmat komiteat valmistelevat julkislausumia kokousten tärkeimmistä asioista. Pohjoismaat ja Baltian maat vaativat Suomen johdolla jo viime lokakuun vuosikokouksissa, että julkilausumissa tuomittaisiin selkeästi Venäjän hyökkäyssota.

– Kantamme ei ole lieventynyt. Jatkamme järkkymättä samalla linjalla: Venäjän hyökkäyssota pitää tuomita, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET