Veteraanien päivänä Perussuomalainen Nuoriso haluaa muistuttaa, ettei yhteiskunta unohtaisi niitä suomalaisia, jotka ovat taistelleet omasta tahdostaan vapaan Ukrainan puolesta Venäjän aggressiota vastaan niin kuin ne ulkomaalaiset vapaaehtoiset, jotka olivat aikanaan valmiina antamaan henkensä itsenäisen Suomen puolesta. Talvisodan aikaan Suomeen tuli tuhansia vapaaehtoisia erityisesti Ruotsista.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö vaatii, että Suomen tulisi huomioida Ukrainassa palvelleet vapaaehtoiset sotilaat ja varmistettava, että heille saadaan järjestettyä asianmukaista kuntoutusta, jotta he pystyvät palautumaan osaksi rauhanajan yhteiskuntaa.

”Ukrainan asia on meidän”

Kyse ei ole ainoastaan fyysisistä vammoista vaan myös traumaperäisistä stressihäiriöistä, joiden hoitaminen ajoissa on tärkeää. Siksi Ukrainassa taistelleet suomalaiset vapaaehtoiset on saatava uuden kansallisen kriisinhallintaveteraanikeskuksen piiriin, johon esimerkiksi rauhanturvaajien kuntoutuspalvelut siirretään.

– Ukrainan asia on meidän, ja yhteiskunnan on otettava koppia suomalaisista Ukrainan sodan veteraaneista, jotka ovat tehneet suuria uhrauksia Ukrainalle ja ukrainalaisille. Ukraina ei taistele vain itsensä vaan laajemmin Suomen ja vapaan lännen puolesta. Kunnia heille, jotka ovat valmiina puolustamaan vapautta ja demokratiaa henkensäkin uhalla, toteaa Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

Suomen Uutiset