Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee hallituksen toimia suomalaisen kulttuuriperinnön tukemiseksi.

Keskustelussa on viime aikoina puhuttu paljon suomalaisten juhlapyhien ja -tapojen roolista kouluissa ja julkisissa tilaisuuksissa. Kouluissa on entistä enemmän oppilaita eri kulttuuritaustoista ja uskontokunnista ja joidenkin mielestä heidät huomioidaan paremmin luopumalla vanhoista suomalaisista perinteistä ja tavoista.

– Vaikka evankelisluterilaisen kirkon jäsenmäärät ovat laskussa ja kirkon rooli on vähentynyt maassamme, on kristillisillä juhlilla, tavoilla ja virsillä merkittävä rooli suomalaisessa kulttuuriperinnössä. Esimerkiksi Suvivirrestä on muodostunut tärkeä perinne koulujen päättäjäisissä kesän kynnyksellä. Monille itse perinne on uskonnollista sanomaa tärkeämpää, Wihonen sanoo.

Wihonen kysyy hallituksen kantoja suomalaisen kulttuuriperinnöstä ja miten hallitus aikoo tukea kulttuuriperinnön säilymistä. Lisäksi hän tiedustelee, miten hallitus aikoo edistää suomalaisen kulttuuriperinnön opettamisesta maahanmuuttajataustaisille oppilaille. Wihosen mielestä on tärkeää ymmärtää, miksi erilaisia tapoja vietetään ja miksi ne ovat kulttuurihistoriallisesti tärkeitä.

SUOMEN UUTISET