Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kirjoittaa, että 26.5. on tärkeä päivä kahdesta syystä: silloin pelataan jääkiekon MM-finaali ja käydään eurovaalit, joissa Suomella on enemmän ja vaarallisempia vastustajia kuin jääkiekossa.

Kansanedustaja Juho Eerolan mukaan yksi vakavimmista vastustajista on tietämättömyys siitä, kuinka tärkeistä vaaleista on kyse.

– Eurovaalit, joissa äänestysprosentti jää yleensä todella alhaiseksi, ovat huomattavasti esimerkiksi presidentinvaaleja tärkeämmät. Edes kunta- tai eduskuntavaalit eivät ole niin merkityksellisiä kuin joka viides vuosi käytävät eurovaalit.

– Noin kolme neljäsosaa maamme lainsäädännöstä on nimittäin tuontitavaraa Brysselistä. Sieltä saapuvat asetukset ja direktiivit on oman eduskuntamme käytännössä pakko niellä. Kansallinen liikkumavara näiden suhteen on kapea. Ei siis ole täysin merkityksetöntä, ketä siellä Brysselissä istuu, Eerola kirjoittaa blogissaan.

Euroopassa vaikutetaan ryhmissä

Toinen tietämättömyyteen liittyvä harhaluulo on Eerolan mukaan se, ettei Suomella olisi EU:ssa päätösvaltaa, koska yli seitsemästäsadasta europarlamentaarikosta ainoastaan kolmetoista on suomalaisia.

– Suomalaiset eivät muodosta Brysselissä omaa joukkuettaan, vaan esimerkiksi kaikkien maiden sosialistit ja federalistit ovat liittoutuneet yhteen suomalaisten aateveljiensä kanssa. Vihreä suomalainen ajaa Brysselistä käsin vihreää politiikkaa koko Eurooppaan, ja tukenaan hänellä on kaikkien maiden vihreät.

– Lähes jokaisessa Euroopan unionin maassa on perussuomalaisten kaltainen puolue noussut viime vuosien aikana kolmen suurimman puolueen joukkoon. Erinäisistä eroavaisuuksistaan huolimatta näille puolueille on yhteistä kansallisen päätösvallan palauttaminen, liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja etelästä Eurooppaan suuntautuvan haittamaahanmuuton lopettaminen, Eerola muistuttaa.

Kansallismieliset puolueet vaalivoittoon

Nyt nämä kansallismieliset puolueet ovat viimein yhdistymässä yhdeksi suureksi puolueryhmäksi. On mahdollista, että tästä puolueryhmästä tulee jopa Euroopan suurin. Suomesta perussuomalaiset on mukana joukossa.

– Perussuomalaisilla, yhdessä muiden maiden perussuomalaisten kanssa, on nyt mahdollisuus voittaa Euroopan mestaruus. Jotta tämä toteutuu, on tärkeää, että ennen jääkiekkofinaalin alkua jokainen kansallisen päätösvallan palauttamisesta kiinnostunut ja liittovaltiokehityksestä huolestunut suomalainen käyttää äänioikeuttaan, Eerola painottaa.

– Euroopan unionista eroaminen on tehty käsittämättömän hankalaksi. Nyt onkin ehkä tärkeämpää muuttaa unionia siten, että se palvelee omia kansalaisiaan, ja palauttaa Euroopan arvot alkuperäisille juurilleen.

Tutustu perussuomalaisten ehdokkaisiin täällä.

SUOMEN UUTISET