Palkansaajien tuloverotus kiristyy kaikissa veroluokissa tänä vuonna. Lohtua voi kuitenkin hakea Verohallinnon Instagram-tililtä, jossa verorahat ovat muuttuneet nenänokkahuilu- ja drag queen -esityksiksi.

Verohallinto on päättänyt auttaa ihmisiä jaksamaan korona-arjessa paremmin.

Ratkaisuna ei luonnollisestikaan ole kevyempi verotus, vaan verovaroin maksetut nenänokkahuilu- ja drag queen -esitykset, joita näytetään verottajan Instagramissa.

”Tavoitteena on kannustaa ihmisiä viettämään aikaa kotona, hoitamaan veroasiat poikkeuksellisena aikana sähköisesti ja tuoda esitysten lomassa esiin faktoja ensi vuoden verokorteista”, Verohallinnosta perustellaan.

Joulun alla järjestetyissä Instagram-esityksissä nähtiin mm. drag-tähti Marko Vainio sekä nenällään nokkahuilua soittava artisti Nasal Recorder.

Aikaisemmin verottaja on omien sanojensa mukaan “rauhoitellut” kansalaisia mm. koiranpentulivellä sekä soittamalla panhuilua.

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kiristyy

Rauhoittelu onkin paikallaan, koska Elinkeinoelämä EVA:n verokonelaskurin mukaan palkansaajien tuloverotus kiristyy 2021 kaikissa veroluokissa.

Eniten nousua on tulossa pienituloisille.

Valtio velkaantuu ennätysvauhtia, rahaa lapataan kaikkiin ilmansuuntiin

Vaikka verohallinto ei tietenkään itse päätä verotuksen yksityiskohdista, on sillä vastuunsa siitä, miten verovaroja käytetään. Rahan syytämisessä ei-välttämättömiin kohteisiin on samaa makua kuin valtiontalouden tarkastusviraston Kämp -pröystäilyllä.

Verorahojen käyttö esimerkiksi höpöhöpö-esityksiin saattaa joillekin tuntua lähinnä keskisormen osoitukselta tilanteessa, jossa verotus kiristyy ja julkistalous on kriisissä. Esiintyjille maksetaan 800 euron palkkio.

Toisaalta drag show on kuitenkin toteutukseltaan huomattavasti edullisempi ja järkevämpi kuin monet muut hallituksen kaavailemat hankkeet.

Esimerkiksi suunnitteilla olevan EU:n tukipaketin myötä hallitus olisi antamassa miljardeja euroja suomalaisten rahoja Etelä-Euroopan maille samalla, kun Suomen oma valtionvelka kasvaa 20 miljardin euron vuosivauhtia.

Etelä-Euroopan kurimukseen lapioitavalla noin kolmella miljardilla saisikin järjestettyä jo melkoisen drag shown. Tai vaihtoehtoisesti sillä voisi tilata nenänokkahuilun soittoa seuraavalle neljälle miljoonalle vuodelle. Ja olisihan sekin vaihtoehto, että 800 euron palkkiosumma lyötäisiin käteen kaikille aikuisille suomalaisille.

SUOMEN UUTISET