Keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko esittää, että kuntien tulisi harkita nuorille kotiintuloaikoja. Esitys tuli julki samaan aikaan, kun poliisihallitus julkaisi rikostilastonsa, jonka mukaan alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat yli 40 prosentin kasvussa.

Poliisi on esittänyt, ettei kyseessä ole seksuaalirikollisuuden kasvu, vaan ilmoitusherkkyyden lisääntyminen.

– Tässä tulee pakostikin laskettua yhteen 1+1. Samaan aikaan, kun pyritään kieltämään lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden kasvu yhteiskunnassamme, pyritään estämään lasten ja nuorten liikkumista ulkona, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.

– Kuulostaa ikävästi siltä, että sen sijaan, että haluttaisiin puuttua itse rikollisten toimintaan, pyritään puuttumaan heidän potentiaalisten uhriensa toimintaan. Ei haluta myöntää, että Suomesta on tullut maahanmuuton lieveilmiöiden takia monin paikoin turvaton paikka lapsillemme ja nuorillemme.

Suomen oltava turvallinen suomalaisille

Viime vuodenvaihteessa tuli julkisuuteen lukuisia tapauksia, joissa aikuiset maahanmuuttaja- ja turvapaikanhakijamiehet olivat käyttäneet hyvinkin nuoria suomalaislapsia seksuaalisesti hyväkseen.

Tänä vuonna useita tekijöistä on tuomittu useamman vuoden vankeusrangaistuksiin.

– Hallituksen keskeinen tehtävä on varmistaa, että Suomi on turvallinen paikka elää kaikille suomalaisille. Jos hallitus ei pysty tätä takaamaan, se on epäonnistunut pahemman kerran. Lasten ja nuorten pitää voida liikkua ulkona turvallisesti ilman riskiä joutua seksuaalirikosten uhriksi, Antikainen korostaa.

SUOMEN UUTISET