Vaikuttaminen on tärkeä yhteiskunnallinen asia. Alppilan lukiossa vieraillut apulaispormestari Paavo Arhinmäki antoi teemasta oppitunnin ilmeisesti omalla tyylillään. Lapsensa kertomusta kuunnelleella isällä kuppi meni nurin: ”Oman poliittisen agendan tuominen esille kuulostaa aika härskiltä”.

Ärtynyt isä kuvaa tapahtumain kulkua näin:

Torstaina 29. helmikuuta lukiossa piti alkaman matematiikan tunti. Oppilas meni tunnille mutta sitten ilmoitettiinkin, että ohjelmassa seuraa ohjelman muutos ja kaikkien on mentävä juhlasaliin. Opinahjon vieraaksi on saapunut aikoinaan itsekin kyseistä koulua käynyt puhuja, ”ilmeisesti jonkun opettajan tuttu”.

Hallitus haukuttiin

Tärkeä vieras oli Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki ja hänen puheensa aiheena ”vaikuttaminen”.

– Jälkikasvu sanoi, että käynti koululla oli aivan turha. Arhinmäki oli ensin kertonut 15 minuuttia itsestään. Sen jälkeen hän oli haukkunut nykyisen hallituksen linjaukset sekä tekemiset, eritoten kokoomuksen ja perussuomalaisten tavan tuoda asioita esille, isä kertoo.

– Sitten Arhinmäki oli selittänyt, kuinka politiikka oli ennen sovittelevaa ja keskustelevaa, mutta sen jälkeen, kun perussuomalaiset tulivat mukaan, politiikka on ollut hirveän riitaisaa.

Härskiä touhua

– Tällaisella aiheella tämä luento oli sitten mennyt. Veronmaksajien rahoilla maksettu pakollinen koulutus, isä kummastelee.

– Ymmärtäisin, jos vaikuttamisesta mennään puhumaan yleisellä tasolla: mitä on vaikuttaminen ja millä tavalla asioihin vaikutetaan. Mutta oman poliittisen agendan tuominen esille kuulostaa hiukan härskiltä minun mielestäni.

– Tämä on vähän niin kuin Venäjällä tämä vasemmiston ajatusmaailma.

SUOMEN UUTISET