Kansanedustaja Ari Koponen jätti hallitukselle kesäkuussa toimenpidealoitteen, jossa hän vaati rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten karkottamisen helpottamista.

Ari Koposen ehdotus pohjautui Ruotsin demarihallituksen lakimuutokseen, jonka tarkoitus on lisätä rikoksista tuomittujen karkotuksia jopa kolmanneksella. Jatkossa rikollisten tekojen ei enää tarvitse olla yhtä törkeitä kuin tähän asti ja ulkomaalaisen siteille Ruotsiin asetetaan korkeampia vaatimuksia, jotta ne voisivat estää karkotuksen.

Viime viikolla myös Yle uutisoi Tanskan hallituksen esittävän lakimuutosta, jonka mukaan kaikki ehdottoman vankeustuomion saavat ulkomaiden kansalaiset on karkotettava, jos he saavat ehdottoman vankeustuomion.

Koponen on esittänyt, että Marinin hallitus Suomessa tekisi vastaavat kiristykset lainsäädäntöönsä.

Yliedustettuina kantaväestöön nähden

Poliisin ja Tilastokeskuksen tilastot kertovat, että tietoon tulleista raiskauksista peräti 30 prosenttia on ulkomaalaisten tekemiä ja Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat muuttajat syyllistyvät kantaväestöön nähden noin 10-18 kertaisesti useammin raiskausrikoksiin.

– Monikulttuurisuuden kasvu vaikuttaa suoraan turvallisuuteen rikollisuuden muodossa tutkimuksen ja tilastojen valossa. Mikäli muut pohjoismaat kiristävät ulkomaalaisten karkottamista koskevaa lainsäädäntöä, olisi vaikea kuvitella miksi Suomen hallitus ei haluaisi tehdä samaa. Kaikki haitallisen maahanmuuton vetovoimatekijät on poistettava, Koponen vaatii.

Oikeusprosessia yksinkertaistettava

Koposen mielestä oikeusprosessia ulkomaalaisen maasta käännyttämiseksi tai maasta karkottamiseksi ja maahantulokiellon määräämiseksi rikokseen syyllistymisen perusteella tulisi muutenkin yksinkertaistaa.

– Tämä toisi huomattavia säästöjä poliisille, Maahanmuuttovirastolle ja tuomioistuinlaitokselle. Hallitus puhuu jatkuvasti, ettei mistään voida säästää, mutta tässä olisi siihen yksi helppo kohde.

SUOMEN UUTISET