Kansalaisaloite dieselin käyttövoimaveron poistamisesta on saanut ennätysnopeasti vajaassa päivässä eduskuntakäsittelyn vaatimat 50 000 nimeä. Aloitteella on nyt jo 79 000 allekirjoitusta ja se kerää koko ajan lisää.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio vaati eduskunnassa dieselveron poistoa jo lokakuussa jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

– Käyttövoimavero on syrjivä dieselin nykyhinnoilla. Täytyy lisäksi huomata, että nykymoottorien pienempi kulutus vaikuttaa siten, että diesel-autoilija ei käytännössä enää voi ”päästä omilleen”, eli saavuttaa litrahinnalla sellaista hyötyä joka kattaisi maksetun käyttövoimaveron, Tavio sanoo.

Aloite käsiteltävä pikaisesti

Tavion mielestä kansalaisaloitteen tulee saada kunnollinen ja pikainen käsittely.

– Tätä puoltaa varsinkin se, että aloite on sisällöltään täysin selvä ja aloitteet raukeavat vaalikauden vaihtuessa, jos niitä ei ole käsitelty.

Dieselin hintaan vaikuttaa myös polttoainevero, jota kerätään bensiinin osalta. Bensiinin polttoainevero on 70,25 senttiä litralta ja dieselin 53,02 senttiä litralta. Perussuomalaiset ovat vaatineet – ja vaativat yhä – veron alentamista.

SUOMEN UUTISET