Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola huomauttaa, että pakkoruotsi ja RKP:n kielipolitiikka on syytä erottaa isänmaallisista suomenruotsalaisista.

Eräs Facebookin kautta kysymyksensä lähettänyt kysyy: Olen havainnut perussuomalaisissa vihaa suomenruotsalaisia kohtaan. Monet suomenruotsalaiset ovat poliittisesti tuuliajolla, varsinkin isänmaalliset. Monella on sankarihaudoissa omaisia, jotka uhrautuivat meidän kaikkien edestä. Haluaako perussuomalaiset profiloitua puolueeksi, joka halveksii ja vihaa isänmaallisia suomalaisia vain heidän äidinkielensä takia?

– Ei halua. Nyt on kuitenkin erotettava toisistaan tietyt asiat: ensinnäkin ruotsinkieliset henkilöt Suomessa, toiseksi RKP puolueena ja sitten kolmantena pakkoruotsi. RKP ja kaikille suomalaisille pakolla opetettava ruotsi, siis pakkoruotsi ovat asioita, joita voi hyvin vastustaa. Mutta sitten taas ruotsinkielisiä ihmisiä, jotka ovat isänmaallisia samalla tavalla kuin muutkin, ei tietenkään ole mitään syytä vastustaa.

– Minun näkemykseni mukaan, jos katsotaan Suomen historiallista kulttuuri- ja taide-elämää sekä elinkeinoelämää, niin tässä katsannossa ruotsinkieliset ovat historiallisesti tämän maan kaikkein hyödyllisin vähemmistö. Meillä ei siis tietenkään ole mitään ruotsinkielisiä vastaan. Mielestäni heillä pitää olla kaikki oikeudet käyttää ja puhua omaa äidinkieltään. Minulla on myös paljon ruotsinkielisiä tuttavia ja eräs lähisukulaiseni on jopa naimisissa ruotsinkielisen kanssa, joten minulla ei tietenkään ole mitään ruotsinkielisiä vastaan.

– Vastustan kuitenkin RKP:n politiikkaa. Lisäksi vastustan pakkoruotsia, eli sitä, että kaikkia suomalaisia pakotetaan opiskelemaan ruotsin kieltä jota kaikki eivät edes kunnolla opi.

Sama propaganda on kyseessä siinä, kun perussuomalaisten väitetään vihaavan maahanmuuttajia, mikä ei pidä paikkaansa, kun tosiasiassa me kritisoimme järjestelmää.

– Juuri näin. Minullahan on myös itselläni maahanmuuttajataustaisia ystäviä, ihan kaiken värisiä henkilöitä ympäri maailmaa. He kaikki ansaitsevat paikkansa tässä yhteiskunnassa. He tekevät töitä ja noudattavat Suomen lakia. Monet heistä ovat myös hyvin maahanmuuttokriittisiä ja joukossa on myös perussuomalaisten äänestäjiä.

– On siis virheellistä väittää, että perussuomalaiset vastustaisivat kaikkea maahanmuuttoa: emme me vastusta, vaan vastustamme turvapaikkashoppailua.

SUOMEN UUTISET