Puheenjohtaja Jussi Halla-aho korostaa jäsenistölle 15.6.2017 osoittamassaan kirjeessä, että maltti on tässä historiallisessa tilanteessa tarpeen. Suomen Uutiset julkaisee kirjeen kokonaisuudessaan.

Hyvä perussuomalainen,

Puoluekokouksessaan Jyväskylässä 10. ja 11. kesäkuuta Perussuomalaiset valitsivat sääntöjensä mukaisesti puolueen puheenjohtajaksi allekirjoittaneen, varapuheenjohtajiksi Laura Huhtasaaren, Teuvo Hakkaraisen ja Juho Eerolan, sekä puoluesihteeriksi Riikka Slunga-Poutsalon. Valinnat eivät tulleet suurena yllätyksenä niille, jotka olivat kuunnelleet kentältä tulevia viestejä. Jäsenistömme haluaa, että puolustamme hallituksessa voimakkaammin omille äänestäjillemme tärkeitä tavoitteita.

Maanantaina 12. kesäkuuta keskusta ja kokoomus ilmoittivat, etteivät ne enää jatka hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Tiistaina 13. kesäkuuta nähtiin toisinto Perussuomalaisten edeltäjän SMP:n synkimmistä hetkistä, kun 20 kansanedustajaamme irtaantui Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perusti uuden, hallitusta tukevan ryhmän.

Loikkaajien motiivit jäävät kunkin itse pääteltäviksi, ja lopullisen totuuden operaation suunnittelusta kertonee vasta historiankirjoitus.

Tilanne on herättänyt hämmennystä ja epätietoisuutta jäsentemme keskuudessa. Siksi päätin lähestyä teitä pikaisesti tällä sähköpostilla. Puoluetoimistomme, tiedotuksemme ja organisaatiomme toimii entiseen tapaan. Suurin osa piiri- ja paikallisjärjestöistä on oma-aloitteisesti ilmaissut seisovansa puoluekokouksessa valitun johdon takana, samoin valtuustoryhmät. Samanlaista viestiä on tullut myös lukemattomilta rivijäseniltä ja ennen kaikkea Perussuomalaisten äänestäjiltä. Puolue ei ole hajonnut eikä hajoamassa.

Pyydän teiltä, Perussuomalaisten jäseniltä, malttia tässä epätavallisessa ja jopa historiallisessa tilanteessa. Puolue ei ole muuttunut. Päinvastoin, uusi puheenjohtajisto ottaa entistä vakavammin sen viestin, jonka voimme lukea pitkään laskeneista kannatusluvuistamme. Tämän vaalikauden loppuun puolueen johto, puoluetoimisto ja pienempi mutta sitoutuneempi Perussuomalaisten eduskuntaryhmä aikovat tinkimättä puolustaa sitä vaaliohjelmaa, jolle puoli miljoonaa suomalaista antoi tukensa vuoden 2015 vaaleissa.

Samaan aikaan aloitamme valmistautumisen ja ohjelmatyön maakuntavaaleihin, presidentinvaaleihin ja ennen kaikkea vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Niissä tavoitteemme on olla suurin puolue ja pääministeripuolue. Vähempi ei riitä, koska monissa kysymyksissä Perussuomalaiset ovat ainoa vaihtoehto kaikille muille puolueille.

Tässä työssä tarvitsemme kaikkien jäsentemme panoksen. Haluan tässä yhteydessä kiittää teitä kaikkia vuosien aikana tekemästänne kovasta työstä. Puolue kuuluu jäsenilleen, ja uusi puheenjohtajisto tekee parhaansa, jotta puolue olisi jäsentensä arvoinen.

Yhteistyöterveisin ja hyvää alkukesää toivottaen,

Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja