Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti maanantaina esille viikonlopun tapahtumat Helsingissä, jossa poliisi joutui turvautumaan kaasusumuttimeen hajottaakseen mielenosoituksen, joka oli tukkinut liikenteen. Halla-aho muistutti, että myös muilla kuin mielenosoittajilla on olemassa oikeuksia. – Entä niiden oikeudet, jotka yrittävät päästä tukittua katua pitkin töihin tai töistä kotiin? Missä on valtiovallan ja sitä hännystelevän median yhteiskuntavastuu, kun ne hyökkäävät vaikeaa ja epäkiitollista työtään tekevän poliisin kimppuun? Halla-aho kysyi tuumaustunnilla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee hallituksen ja pääministeri Sanna Marinin viimeaikaisia puheita, joiden mukaan nimenomaan suomalaisyritysten pitäisi juuri nyt kohentaa yhteiskuntavastuuta.

– Hallituskin on löytänyt sanavaraston pohjalta käsitteen ”isänmaa” vedotessaan yritysten yhteiskuntavastuuseen. Voidaan kysyä, missä oli isänmaa, kun sama hallitus ministerinsä suulla aiemmin kertoi, että oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista, Halla-aho sanoo viitaten eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen hämmentävään lausuntoon.

Rahaa palaa identiteettipoliittiseen hörhöilyyn

Halla-aho tarkastelee valtiovallan omaa yhteiskuntavastuuta.

– Missä on ollut valtiovallan yhteiskuntavastuu, kun se on koronakriisin aikana sitonut nykyisiä ja tulevia suomalaisia Etelä-Euroopan maiden talousongelmien maksumieheksi, tai luonut lainsäädännöllä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille uusia houkuttimia jäädä maahan, tai kuskannut maahan isis-naisia Syyriasta ja elintasopakolaisia Kreikasta ja Kyprokselta, tai tuhonnut suomalaisen teollisuuden kilpailuedellytyksiä ja kotitalouksien ostovoimaa polttoaineverojen korotuksilla ja kiilusilmäisellä ilmastopolitiikalla?

– Missä on yhteiskuntavastuu, kun kunnat ja valtio eivät suoriudu perustehtävistään, mutta rahaa riittää kylvettäväksi identiteettipoliittiseen hörhöilyyn kuten sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai liikennemerkkeihin? Halla-aho kysyy.

Ilmastofanaatikoille mikään ei riitä

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa keskusteltiin runsaasti poliisin toiminnasta Helsingin keskustassa, jossa poliisi joutui turvautumaan kaasusumuttimeen hajottaakseen mielenosoituksen, joka oli tukkinut liikenteen. Valtamedia, kuten Helsingin Sanomat ja Yle asettuivat uutisissa kritiikittömästi mielenosoittajien puolelle.

Halla-aho kysyy, missä on valtiovallan ja sitä hännystelevän median yhteiskuntavastuu, kun ne hyökkäävät vaikeaa ja epäkiitollista työtään tekevän poliisin kimppuun.

– Perussuomalaisia on syytetty jatkuvasti – ja aiheetta – yhteiskunnan instituutioiden kyseenalaistamisesta ja nakertamisesta. Kun sitten pilalle hemmotellut ilmastofanaatikot, joille edes punavihreän hallituksen ilmastokiima ei ole riittävä, saavat häiriköinnin, suunsoiton ja niskuroinnin päätteeksi poliisin sumutteesta, itketään poliisiväkivaltaa ja oikeusvaltion loppua.

– Kommunistiprofessori Martin Scheinin kaivetaan esiin muistuttamaan pyhästä ja loukkaamattomasta mielenosoitusoikeudesta. Entä muiden ihmisten oikeudet? Niiden oikeudet, jotka yrittävät päästä tukittua katua pitkin töihin tai töistä kotiin? Niiden ihmisten oikeudet, jotka joutuvat samaan aikaan väkivallan tai muiden rikosten uhriksi, ja joita poliisi ei ehdi auttamaan, koska sen liian vähäinen henkilöstö joutuu kanniskelemaan katuja tukkivaa rupusakkia jalkakäytävälle? Halla-aho kysyy.

Ruotsin tielle ei pidä lähteä

Halla-aho muistuttaa, että tavallinen kansa ei ole huligaanien puolella.

– Tavallinen kansa näkee, että poliisi on toiminut erittäin maltillisesti ja pitkämielisesti. Tämän viestin voi kuulla toreilla ja sen voi lukea somesta, jos poistuu punavihreän kuplan ulkopuolelle.

– Ruotsi ja radikaalivasemmiston hallitsemat Yhdysvaltain kaupungit ovat varoittavia esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun media ja poliitikot liittoutuvat ääriliikkeiden kanssa lakia ja järjestystä ylläpitäviä, kenttätyötä tekeviä viranomaisiaan vastaan. Tälle tielle ei Suomen pidä lähteä, Halla-aho sanoo.

SUOMEN UUTISET