Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan komission esittämä avustuspaketti ei edes millään tavalla liity koronaan ja sen taloudellisiin seurauksiin.


Jussi Halla-ahon mukaan komission esittämä rahasto pikemminkin on vain komission yritys sysätä vaikeita EU-integraatiohankkeita eteenpäin koronan varjolla.

– Tämä ei ole mitään salaliittoteoriaa, vaan varsin yleisesti, jopa EU-myönteisissä piireissä todettu tosiasia, Halla-aho sanoo.

Suurimmat edunsaajat Italia ja Espanja

Komission esityksen mukaisesti EU-maiden yhteisvastuulla olevan rahaston koko olisi 750 miljardia euroa.

Osa summasta on suoraa tukea jäsenmaille, osa lainaa. Suurimmat edunsaajat olisivat Italia, joka saisi 173 miljardia ja Espanja 140 miljardia.

Suomen maksuosuus olisi ainakin 9 miljardia euroa, josta takaisin olisi tulossa vain noin 3 miljardia. Suomi joutuisi siis jälleen nettomaksajaksi.

Huonoa kansallista talouspolitiikkaa

Halla-aho huomauttaa, että rahasto ei edes kohdistu niihin maihin jotka ovat kärsineet pahiten koronaepidemiasta.

– Ne maat, jotka ovat hoitaneet vastuullisesti omaa talouttaan, ovat jo pystyneet lievittämään koronan seurauksia ja elvyttämään omaa talouttaan omilla kansallisilla toimenpiteillään – ja näin pitääkin olla.

– Ei kuitenkaan voi olla niin, että kourallinen EU-nettomaksajamaita elvyttää paitsi itsensä, myös eteläisen Euroopan, jonka puutteellinen elvytyskyky johtuu pitkään harjoitetusta huonosta kansallisesta talouspolitiikasta.

SUOMEN UUTISET