Ylikomisario Jari Taposen kummalliset lausunnot ovat löytäneet usein tiensä Suomen Uutisiin asti. Kömmähdyksiltä vaikuttavat kommentit eivät ole kuitenkaan vaurioittaneet hänen mainettaan suvaitsevaisuudestaan tunnetun Helsingin kaupungin mielestä. Taposelle onkin nyt myönnetty kultainen Helsinki-mitali.

Suomen Uutiset on aiemmin kertonut ylikomisario Jari Taposen toiveesta istuttaa terroristeja koulun penkille, viharikosten nostamisesta prioriteettilistan kärkisijoille, mummola-vertauksesta, rikosilmoituksesta, toisesta rikosilmoituksesta, Sanna Marinin kornista ylistämisestä ja hänen täydellisestä sokeudestaan jengiytymisilmiön äärellä. Toilailuja on niin paljon, että toimitus lienee unohtanut niistä jokusen.

Taposen suvaitsevaiset kommentit eivät ole haitaneet Helsingin kaupunkia, päinvastoin.

Pormestari Juhana Vartiainen sekä apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Nasima Razmyar ja Paavo Arhinmäki jakoivat kymmenen Helsinki-palkintoa juhlavassa tilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla, ja yhden niistä koppasi plakkariinsa ylikomisario Taponen.

Palkintoperusteeksi luettiin muun muassa se, että ”Taposen johdolla Helsingin poliisin ymmärrys eriarvoistumisesta ja radikalismista on laajentunut merkittävästi. ”

PS-kansanedustaja Jani Mäkelä arvioi palkintojenjakoa:

”Parodiaviikot jatkuvat. Urpilainen säkitettynä puhumassa suvaitsevaisuudesta, sitten Toiviainen palkittiin ja nyt Taponen. Tämä on ihan naurettavaa hölmöilyä.”

Aiemmin viikolla palkittiin valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Asianajajaliitto myönsi Toiviaiselle Oikeusteko-palkinnon. Kansalaisyhteiskunnasta kuultiin kummastelevaa nurinaa, sillä Toiviaisen käynnistämä vihapuhejahti vaikuttaa poliittiselta ajojahdilta.

Täyshunnutettu Jutta Urpilainen puolestaan moskeijasignaloi Abu Dhabista:

Twitter-viestien onnistuneisuutta voidaan arvioida monella eri tavalla. Yksi niistä on verrata kommenttien ja tykkäysten määrää toisiinsa. Yleensä on niin, että mikäli kommentteja on enemmän kuin tykkäyksiä, viestissä on jotain pielessä. Urpilaisen viestissä tilanne oli juurikin tällainen.

Useammat kommentoijat ihmettelivät, minkä takia Urpilainen korostaa islamin suvaitsevaisuutta pukeutumalla asuun, jota pidetään naisten alistamisen symbolina.

SUOMEN UUTISET