Aurinko paistoi polttavasti Kyproksen kirkkaan siniseltä taivaalta. Sergei Bykow, aloitteleva huumeiden maahantuoja, oli jättänyt bikineihin ja korkokenkiin pukeutuneen vaimonsa sekä täydessä meikissä olevan 9-vuotiaan tyttärensä uimarannalle siksi ajaksi, kun vieraili paikallisessa pankissa. Taksissa hän löysäsi vasemmalla kädellään Armani-solmiotaan. Oikea käsi puristi salkun kahvasta.

Suuresti tervetuloa mister Bykow, hehkutti pankin sijoitustoimintajohtaja Kepulos. Hän ojensi molemmat kätensä tervehtiäkseen asiakastaan venäläisittäin.

Poskisuudelmien jälkeen miehet siirtyivät Kepuloksen rahalla ja maulla sisustettuun työhuoneeseen. Sergei istahti hänelle osoitettuun tuoliin. Tyhjän työpöydän lakattu pinta heijasti takaa ikkunasta tulevan valon hänen silmiinsä niin, että Kepulos muuttui mustaksi hahmoksi pöydän toisella puolella.

Mr Kepulos, voitteko ystävällisesti vielä kertoa kuinka kaikki toimii teidän pankissanne?

Kepulos hymyili tyytyväisen oloisena ja aloitti: Kaikki on hyvin yksinkertaista. Jos teillä on sellaista rahaa mikä on tullut ohi kirjanpidon, me pystymme auttamaan teitä. Ostatte meiltä anonyymiyhtiön, jolla on tili meidän pankissamme. Saatte siihen toimillenne täyden valtakirjan. Voitte luottaa täysin siihen ettei nimenne ei tule missään esille.

Kepulos jatkoi: Tehtyänne talletuksen saatte kaikki ne kortit mitkä haluatte ilman käyttörajoituksia. Voitte ostaa mitä ikinä haluatte, vaikka lentokoneen ja laskut tulevat tänne meille. Veloitamme ne tililtänne. Teidän tulee vain huolehtia, että tilillänne on sovittu minimisumma. Ymmärtänette Mr Bykow, meille tulee kovasti kuluja siitä toiminnasta, jolla turvaamme luottamuksenne. Sanoisinko niitä viranomaiskuluiksi. Palvelumaksummehan ovat huomattavat ja lisäksi veloitamme provision tilitapahtumista.  Ilmoititte aiemmin, että teille sopii minimisummaksi miljoona euroa.

Millaisen talletuksen haluatte nyt tehdä, Kepulos kysyi viattomasti. Kaksi miljoonaa nyt, mutta tuon myöhemmin lisää, Sergei vastasi nostaessaan salkun pöydälle. Varanne ovat turvassa täällä meillä, Kepulos hymyili maireasti.

Viisi vuotta on kulunut tuosta ensimmäisestä vierailusta. Sergei Bykow on menestynyt pimeissä liiketoimissaan ja pessyt miljoonia euroja Kyproksella. Kun pankki ilmoitti vaikeuksistaan, Sergeillä oli jäänyt yli kolme miljoonaa euroa jumiin Kepuloksen pankkiin.

Nyt hän istuu moskovalaisen luksushotellin sviitissä kolmen ystävänsä kanssa. Kaikki ovat menestyneitä liikemiehiä pimeillä markkinoilla. Tunnelma on kireä ja odottava.
He odottavat Ecofinin päätöstä Kyproksen pankkien tukemisesta. Vihdoin tieto tulee tekstiviestinä.

Rakkaat ystävät, on aihetta avata sampanja pullo, Sergei hymyilee seurueelle.

KAJ TURUNEN