Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni puolusti tänään eduskunnan täysistunnossa Rinteen hallituksen ulkomaalaisen työvoiman käyttöön panostavaa työllisyyspolitiikkaa. Kulmuni julisti puheessaan, että mansikoita ei poimita Suomessa ilman ulkomaalaisia.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmettelee keskustan siirtymistä kokoomuslaiselle linjalle ulkomaalaisen matalapalkkatyövoiman houkuttelussa.

Tavion mielestä ongelma suomalaisen työvoiman suhteen on puhtaasti rakenteellinen, sillä Suomessa vallitsee massatyöttömyys ja maassa on yli puoli miljoonaa työnhakijaa.

Lähi-idästä ei tullut mansikanpoimijoita

Tavio huomautti, etteivät myöskään Suomeen otetut somalit, irakilaiset ja afgaanit tunnu siirtyneen mansikanpoimijoiksi.

Myös kansanedustaja Rami Lehto kritisoi hallituksen ulkomaalaiseen työvoimaan perustuvaa työllisyyspolitiikkaa. Lehto vastasi elinkeinoministeri Kulmunille, että hänen tyttärensä oli hakenut marjatilalle töihin ja saanut vastauksena, ettei suomalaisia oteta, koska tila käyttää ulkomaalaisia marjanpoimijoita.

Perussuomalaiset tahtovat saada ensisijaisesti Suomessa jo olevan työvoiman käyttöön täysimääräisesti.

SUOMEN UUTISET