Tukholman alueella on 88 erityisasumisen hoitoyksikköä, joissa kussakin asuu 20-150 pääasiassa iäkästä ihmistä. Koronavirusta on nyt tavattu 29 laitoksessa. Tilanteen vakavuudesta kertoo SVT.

– Kyllä, tartuntoja on. Meillä ei vielä ole aivan kaikkea tietoa, mutta tähänastisen informaation perusteella koronavirusta on tavattu 29 eri vanhustenhoidon yksikössä Tukholman rajojen sisäpuolella, sanoo tiedottaja Carl Smitterberg Tukholman kaupunginkansliasta.

Tartuntaketjuja jäljitetään

Tukholmassa on 88 tukiasumisen erityispalveluyksikköä (SÄBO), ja useimmat niistä ovat tarkoitettu vanhuksille. Heille, jotka tarvitsevat jatkuvaa hoitoa ja apua arjen asioissa. Yksiköiden asukkaiden määrä vaihtelee 20-150 henkilön välillä ja asukkaat ovat iältään 65 vuotta ja siitä ylöspäin.

– Tämä on vakavaa, kun Covid-19-tartuntoja on todettu yksiköissämme. Meillä on selkeät toimintaohjeet siitä, kuinka menettelemme todettujen ja epäiltyjen tapausten kanssa ja selvitämme tartuntaketjut, Smitterberg valaisee.

Sairastuneiden määrää ei kerrota

Tukholman kaupunki ei tietosuojasyistä kerro tartunnan saaneiden määriä tai sitä, ovatko he henkilökuntaa vai asukkaita.

Suurin riski saada Covid-19-taudin vakavin ja kohtalokkain muoto on Ruotsinkin terveysviranomaisten mukaan ikäihmisillä.

SUOMEN UUTISET