– Puolustan sananvapautta, koska kannatan demokratiaa. Toimiva demokratia kestää moniäänisyyttä. Erilaisten mielipiteiden hiljentäminen tai vaientaminen ei ole koskaan johtanut mihinkään hyvään, Perusuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sanoi Ylen studioyleisön edessä pitämässään puheessa.

– Ilman julkista keskustelua et saa ääntäsi kuuluviin, et voi ajaa omaa agendaasi, etkä saa vallanpitäjiä vastuuseen. Kun vallanpitäjät eivät kestä moniäänisyyttä, alkaa sananvapauden rajoittaminen, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari kiinnitti puheessaan huomiota siihen, miten sananvapautta rajoittavat tahot löytävät aina jonkin korkeamman tarkoituksen, joka pyhittää keinot.

– Luonnollisesti sananvapautta aletaan rajoittamaan siten, että sitä markkinoidaan hyvällä – kuka sitä nyt pahalla mitään markkinoisi. Otetaan epämääräinen termi, kuten vihapuhe, sitten se politisoituu, ja alkaa vihapuhejahti.

Huhtasaari muistutti tapauksesta, jossa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila sai Facebookissa bannin siitä, että hän sanoi että mies ei voi synnyttää.

– Tämä ei ilmeisesti miellyttänyt kaikkia.

– Puolustan sananvapautta, koska kannatan demokratiaa. Puolustan sananvapautta, koska ilman sitä meillä ei ole muitakaan vapauksia, Huhtasaari sanoi.

Suomen Uutiset