Ilotulitteita ammuttiin uudenvuoden aattona Ruotsissa suoraan väkijoukkoon. Raketeilla tulitettiin myös poliisia ja pelastushenkilökuntaa. Vammoja on tullut mutta kuolonuhreilta on valtakunnallisen median mukaan vältytty.

Malmössä ajattelemattomat nuoret ampuivat raketteja suoraan uutta vuotta vastaanottavaan väkijoukkoon kaupungin keskustassa. Oheisesta videosta voi tutkailla tilannetta ilotulitteiden paukkuessa väkijoukon keskellä ja ihmisten väistellessä jysähdyksiä.

Virkavalta sai siipeensä tasapuolisesti kautta valtakunnan: Östersundissa poliisi loukkaantui, kun raketti ammuttiin päin poliisiautoa. Karlshamnissa henkilö tulitti raketein sekä poliisi-, että siviiliautoja ja Kalmarissa 16-vuotias henkilö viritteli puolestaan tulia suoraan poliisiauton alle. Poliiseja on myös kivitetty.

Tukholmassa tavanomaista rauhallisempaa

Myös Katrineholmissa virkavalta joutui sabotaasin kohteeksi. Landskronassa paloautoja ja ambulansseja ammuttiin ilotulitusraketein, kun pelastuslaitos oli matkalla sammuttamaan koulupaloa.

Tukholman läänissä ilotulitteita on ammuttu päin väkijoukkoja ja niitä on paukuteltu myös päin rakennuksia. Tukholman keskustassa väki sen sijaan vaelteli aattoiltana sivistyneesti rannoilla, ja alueella on ollut muusta valtakunnasta poiketen rauhallisempaa kuin tavallisesti vuoden vaihtuessa.

SUOMEN UUTISET