Suomessa oli heinäkuun lopussa yhteensä 329 000 työtöntä työnhakijaa ja 75 200 avointa työpaikkaa. Esimerkiksi ravintola-alalla on ollut pitkään työvoimasta huutava pula. Suomessa on siis selvä työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaanto-ongelma, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Nuorisotyöttömyys korkealla

Meren mielestä hallituksen esitys muuntokoulutuksesta on oikeasuuntainen toimenpide, mutta ei yksin ratkaise ongelmaa.

– Ei myöskään hallituksen piiristä noussut ajatus EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinnasta luopumisesta, Meri huomauttaa.

– Suomessa on edelleen noin 46 000 alle 25-vuotista työtöntä ja 16 000 pelkän peruskouluopintojen varassa. Siksi työttömyyden hoitoon tulee panostaa enemmän.

Kahden asunnon loukku

Meri huomauttaa, että työttömän ammattilaisenkin on mahdotonta muuttaa työn perässä, jos se merkitsee putoamista kahden asunnon loukkuun.

– Siksi työn perässä siirtyvälle pitää kompensoida osittain siirtymävaiheen kahden asunnon kustannus ainakin koeajalta. Sen jälkeenhän vasta paikkakunnan siirtoa harkitsevat työttömät tietävät, onko tulevaisuutta uudessa työpaikassa.

– Avoimet työpaikat odottavat tekijöitänsä ja perussuomalaiset vaativat lisätoimia työllisyyden edistämiseen, Meri toteaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit