RANSKA | Viikkotolkulla rajusti prostestoineet keltaliivit valittaneet pienistä tuloista ja korkeista veroista, mikä tekee elämisestä vaikeaa. Maan presidentti Emmanuel Macron yrittää tyynnytellä protestoijia, mutta pelisilmä näyttää olevan pahasti kateissa. Macron nimitti neuvottelijan, mutta tälle kaavaillun palkkio suuruus oli jo ennestään tulehtuneessa tilanteessa liikaa.

Brittilehti Telegraph kertoo, että Ranskan hallituksen neuvotteluosapuoleksi olisi kaavailtu ex-urheiluministeri Chantal Jouannoa. Jouannolle oltiin suunniteltu maksettavan neuvotteluista noin 15 000 euron palkkio. Kun tieto vuoti medialle, Jouanno kiirehti perumaan neuvottelutyönsä.

Edellytyksiä sovittelulle ei enää ollut.

Palkkauutinen nosti älämölön

Palkkauutiset eivät tuohduttaneet ainoastaan keltaliivejä. Oppositiopuolueet tyrmäsivät palkkakaavailut yhtä lailla.

Kansallismielisen Kansallisen kokoomuksen kansanedustaja Sébastien Chenu piti palkan määrää yksinkertaisesti pöljänä ajatuksena. Sosialistipuolueen ex-kansanedustaja Gérard Filoche ei ollut uskoa silmiään luettuaan palkkauutisesta.

– Olen osallistunut neuvotteluihin, artikkeleihin, tapaamisiin ja videohaastatteluihin puhtaasti vapaaehtoispohjalta vuosikymmenten ajan, hän napautti.

Pääministeri Édouard Philippe piti Jouannon vetäytymistä valitettavana sivuseikkana. Hän kertoi etsivänsä pikaisesti uuden neuvottelijan.

SUOMEN UUTISET