Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tom Packalén kommentoi US-blogissaan Pekka Haaviston ulkoministerinä tekemiä toimia, joiden tarkoituksena vaikuttaa olevan ISIS-terroristiryhmän toimintaan osallistuneiden henkiköiden kuljettaminen Suomeen salassa.

– Media on tehnyt hyvää työtä ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnan paljastamisessa. Selvitystyötä tarvitaan yhä, sillä Haaviston salaiseen operaation ”ISIS-perheet Suomeen” liittyy hyvin vakavia piirteitä. Terroristien tuominen Suomeen on niin suuri asia suomalaisten turvallisuudelle, ettei sellaista saa tehdä kansalaisilta salassa, kansanedustaja Packalén moittii.

– Vyyhti on monimutkainen. Totuus näyttää paljastuvan pala palalta. Olisi hyvä päästä lukemaan mediasta aikajanoja, koska tapahtumia on paljon, kuten myös eipäs-juupastelua. Aikajanoista selviäisi se, mitä on tapahtunut ja milloin, ketkä asioista ovat missäkin vaiheessa tienneet, kuten myös se, mitä ei vielä tiedetä. Näin piirtyisi myös mahdollisesti tarkempi kuva siitä, onko vyyhdessä tapahtunut laittomuuksia.

– Minua kiinnostaa muun muassa se, valehteliko Haavisto ulkoasiainvaliokunnassa lokakuun 15. päivä, kun hän sanoi, ettei Suomella ole tekeillä mitään. Nyt kun vaikuttaa siltä, että salakuljetusoperaation valmistelu oli tuossa vaiheessa jo käynnissä. Siihenkin olisi saatava selvyys, rikkoiko Haavisto lakia, kun hän mahdollisesti painosti virkamiestään laittomuuksiin. Entä siinä, kun hän syrjäytti virkamiehen? Sekin on erittäin aiheellista tutkia, onko Haavisto informoinut operaatiostaan ennalta presidenttiä, joka johtaa Suomen ulkopolitiikkaa. Tarkoitus oli kuitenkin tuoda terroristiperheitä Syyriasta Suomeen, mitä voi kai pitää ulkopoliittisesti aika merkittävänä toimena.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos aiheesta tekisi elokuvan, Netflixin algoritmi suosittelisi sitä Mission Impossiblen katsoneille. Mustia operaatioita, jotka joka tapauksessa kiistetään. Oikeamielisiä virkamiehiä, jotka eivät suostu likaisiin temppuihin, potkitaan ulos. Eduskunnalle valehdellaan. Kaikki salataan, että suut pysyvät varmasti supussa. Kiusallista on, ettei kyseessä olisi agenttitarina, vaan Suomen ulkoministerin masinoima operaatio, jonka tavoitteena on salakuljettaa ISIS-perheet Syyriasta Suomeen.

Haavisto toimii tällä hetkellä toimitusministeristön ulkoministerinä. Hänen kautensa ulkoministerinä päättyi pääministeri Antti Rinteen jätettyä äskettäin hallituksensa eroilmoituksen.

Perussuomalaiset ilmoitti torstaina, että mikäli Haavisto nousee uuden hallituksen ulkoministeriksi, puolue tekee Haaviston toiminnasta välikysymyksen.

SUOMEN UUTISET