Silmukka ulkoministeri Haaviston ympärillä kiristyy. Ulkoministeriön henkilöstön luottamus ministeriin on horjunut pahasti, kertoo ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja Juha Parikka Verkkouutisille. Parikan mukaan Haavisto puhuu edelleen muunneltua totuutta ja selittelee toimiaan parhain päin. Kansanedustaja Riikka Purra (ps.) on hallituksen muodostamisesta asti arvellut, että al-Holin leirin lapset ja äidit tuodaan Suomeen salaisessa operaatiossa. Tämä näyttää hänen mukaansa koko ajan yhä selvemmältä.

– Kyseessä on hallituksen – etenkin sen tällä hetkellä voimakkaimman puolueen eli vihreiden – arvopohja. Siitäkin huolimatta, että Supo ja lukuisat asiantuntijat ovat todenneet, että nämä ihmiset ovat turvallisuusuhka, Purra sanoo.

Varsinainen poliittinen päätös on kuitenkin ollut niin epämukava ja vaikea tehdä, etenkin voimakkaan opposition ja hallituksen sisäisten ristiriitojen ja kannatusluisun takia, että sitä ei ole uskallettu tehdä, Purra jatkaa.

– Operaatiosta sovittiin aluksi vain muutamien ministerien kesken. Ja asiaa edistettiin salassa ja sääntöjä ja periaatteita, jopa lakia, rikkoen.

– Nyt kun tilanne alkaa avautua, hallituspuolueiden edustajat puolustelevat poliittisjuridisia temppujaan moraalisesti. Isis-perheet tulevat Suomeen pian, Purra kuvaa.

– Ministeripeijaiset ovat toki parhaimmillaan mielihyvää tuottava tapahtuma, mutta en osaa ilakoida, kun tilanne on kokonaisuudessaan yhä lohduttomampi: useampi ministeri ei piittaa totuudesta, rehellisyydestä tai periaatteista. Samaan aikaan uutta hallitusta muodostetaan tuosta nimenomaisesta porukasta.

Purran mukaan suomalaisten turvallisuus jää auttamatta kakkoseksi.

– Suomi haluaa hoivata jopa maailman väkivaltaisinta ideologiaa kannattavia ihmisiä, Purra sanoo.

– Vihreän rintaman häikäilemätön aatteellinen toiminta ministeriöissä ja muissa instansseissa tulee aiheuttamaan paljon ongelmia ja epäsopua.


Juttua muokattu 8.12.2019 klo 16:08.

SUOMEN UUTISET