Perussuomalaisilla on valmius jättää välikysymys ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta, mikäli Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti asiasta tänään ryhmäkokouksessaan. Tällä hetkellä välikysymystä ei voi jättää, koska hallitusta ei ole, vaan se toimii toimitusministeristönä.

– Muun muassa ulkoasiainvaliokunnassa saamamme lisäselvitykset eivät tyydytä meitä, vaikka kaikki muut puolueet selitykset nielivät. On jäänyt vahva epäilys siitä, että ministeri Haavisto ei ole puhunut totta valiokunnalle tai koko eduskunnalle, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi.

Kysymyksiä yhä avoinna

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan avoinna on edelleen kolme kysymystä:

– Ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto valehdellut aiheeseen liittyen ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen?

Perussuomalaisten mukaan täytyisi tapahtua ihme, että luottamus ulkoministerin toimintaan palautuisi sellaiseksi, että hän voisi jatkaa uudessa hallituksessa.

SUOMEN UUTISET