Perussuomalainen Nuoriso vaatii kovia toimia jengiväkivallan uhan torjumiseksi. Jengiytyminen Helsingin ja muiden suurempien kaupunkien lähiöissä ei ole uusi ilmiö, mutta pelkkien ”olemme huolestuneita” ja ”nyt pitää tehdä jotain” -fraasien lisäksi tarvitaan kovia ja ehdottoman määrätietoisia toimia asian ratkaisemiseksi.

Perussuomalainen Nuoriso tarjoaa ongelman ratkaisuun täsmälääkkeen: loppu humanitääriselle maahanmuutolle.

– Jengiväkivalta ja muut lieveilmiöt, joista Suomikin on saanut maistaa osansa viime vuosina, ovat suurelta osin seurausta pitkään jatkuneesta ja erittäin naiivista maahanmuuttopolitiikasta. Yhteiskunta ei kykene integroimaan yhteisöönsä ihmisiä, joilla ei ole aikomustakaan kuulua yhteisöön, sanoo Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom.

– Päättäjiemme sinisilmäisyys on kostautunut vakavalla tavalla. Kotouttamista pitäisi pohtia kokonaan uudella tavalla; vastuuta pitäisi siirtää ensisijaisesti maahanmuuttajalle itselleen. Jos kotoutuminen ei onnistu, voi Suomi ilomielin avustaa kotiuttamisessa takaisin kotimaahan.

”Vihreä sisäministerimme jeesustelee”

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että ne ihmiset, jotka eivät suostu eivätkä halua kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan, pitäisi palauttaa välittömästi kotimaahansa.

– Kaupunkiemme katujen tulee olla myös jatkossa turvallisia suomalaisille nuorille ja vanhuksille. Vapaasti riehuvat väkivaltajengit eivät edistä turvallisuuden tunnetta millään tavalla.

– Kesällä saimme jo todistaa Helsingin Kaivohuoneella surullisen kuuluisaksi noussutta tapahtumaketjua, jossa vuonna 2001 syntynyt nuori mies menehtyi törkeässä pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin. Teosta epäillyt neljä maahanmuuttajataustaista henkilöä olivat määrällisellä ylivoimalla käyneet uhrin päälle ja potkineet tätä päähän. Sillä välin vihreä sisäministerimme jeesustelee sitä, kuinka korona on kärjistänyt nuorten vaikeuksia ja vähättelee ongelmaa. Tämä on sietämätön tilanne, eikä sisäisestä turvallisuudesta vastuussa oleva ministeri korvaansa lotkauta, sanoo pääsihteeri Santeri Eskola.

SUOMEN UUTISET