Kansanedustaja Jari Ronkainen kommentoi tänään eduskunnassa liikennejärjestelmästä tehtävää suunitelmaa. Perussuomalaiset pitävät tärkeänä, että liikennejärjestelmäämme kehitetään pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti.

– Nykyisin väylien heikko kunto ja yhteyspuutteet aiheuttavat miljoonien tuntien aikamenetykset sekä ihmisille että yrityksille. Aika on rahaa. Kalliit autot ja muut liikennevälineet, mm. raskas kalusto, liikkuvat hitaasti ja jopa pysähtelevät. Voidaan sanoa, että Suomessa kolmen miljoonan auton kapasiteetti on tehottomassa käytössä. Tästä syntyy mittavat taloudelliset tappiot. Niitä voidaan vähentää liikenteen järkevällä investointi- ja kehittämispolitiikalla, Ronkainen kommentoi.

PS peräänkuuluttaa ilmastopolitiikkaan tolkkua. SDP:n ja vihreiden korkealentoiset suunnitelmat eivät vakuuta.

– Perussuomalaiset varoittavat siitä, että kiireellä syntyy kauaskantoisia virheellisiä päätöksiä. Siksi vaadimme harkintaa ja tarkkoja laskelmia jokaisen päätöksen pohjaksi. Liikenteessä tämä on erityisen tärkeää.

– Hyvänä tai oikeastaan huonona esimerkkinä haluamme nostaa esiin Sdp:n vaatimuksen 750 000 sähköautosta. Tämä järjetön ehdotus vaatisi suuret pääomat kotitalouksilta. Latauspisteverkostoa ei ole. Mikä tärkeintä, Sdp ei ole vastannut kysymykseen, mistä saadaan tarvittava sähkö. Kun pakkanen paukkuu 30 asteessa ja lähes kaikki 750 000 autoa ovat yhtä aikaa latauksessa, tarvitaan monta uutta ydinvoimalaa, joita Sdp vastustaa. Samaan aikaan teollisuuden pitää pyöriä ja kotitalouksien ja muiden kuluttajien saada sähköä. Pörssisähkön hinta nousee taivaisiin. Kuka tämän maksaa, Sdp?

– Vihreiden vaatimuksia en viitsi edes käsitellä, koska ne ovat täysin utopistisia, Ronkainen kuittasi.

Ronkainen kommentoi eduskunnassa Valtioneuvoston valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa ja sen valmistelua.

SUOMEN UUTISET