Perussuomalaiset osallistuivat sunnuntai-iltaan asti Helsingin kaupungin budjettineuvotteluihin. Neuvotteluille tuli kuitenkin loppu sunnuntai-iltana, kun muut puolueet eivät olleet valmiita keskustelemaan pienten lasten kotihoidontuen ns. Helsinki-lisän palauttamisesta.

– Olisimme halunneet helpottaa varhaiskasvatuksen kriisiä palauttamalla Helsinki-lisän, mutta valitettavasti se ei käynyt muille puolueille ja meille näytettiin ovea, kummastelee perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja budjettineuvottelijana toiminut Nuutti Hyttinen.

– Perussuomalaisten lähtökohtana neuvotteluihin oli veronkorotusten vastustaminen, velkaantumisen hillitseminen ja keskittyminen kaupungin ydintoimintoihin. Emme hyväksy toimenpiteitä, joilla tavallista työssäkäyvää tai eläkkeellä olevaa helsinkiläistä veronmaksajaa kuritetaan, jotta vihervasemmiston suosimia erityisryhmiä voitaisiin rahoittaa, perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja budjettineuvottelijana toiminut Mika Raatikainen lataa.

Rahaa ei saa tuhlata vieraskieliseen opetukseen

Perussuomalaisten tavoitteena oli myös turvata mieluummin kaikkien lasten koulukirjat kuin vieraskielisten lasten omankielinen opetus, joka ei ole lakisääteinen palvelu.

– Koulutuksessa halusimme panostaa pienempiin ryhmäkokoihin ja siihen, että kaikille oppilaille on tarjolla kunnolliset oppimateriaalit. Sen sijaan emme hyväksy rahan tuhlaamista vieraskieliseen opetukseen, Hyttinen korostaa.

Turhat rönsyt karsittava

Kriisiaikana perussuomalaisten mukaan on panostettava sote-palveluihin ja karsittava turhat rönsyt.

– Vaadimme mm. Pelastuskoulun rahoituksen turvaamista sekä palkkaohjelmaa, jolla palomiesten palkat saadaan muun pääkaupunkiseudun tasolle. Sosiaali- ja terveyspuolella vastustamme vanhusten ja vammaisten palveluihin kohdistuvia säästöjä.

– Kriisiajan huoltovarmuuden takaamiseksi vaadimme myös Hanasaaren ja Salmisaaren voimaloiden alasajon keskeyttämistä. Jotta helsinkiläiset eivät joutuisi kohtaamaan kiertäviä sähkökatkoja, voimaloiden käyttöä on jatkettava niiden teknisen käyttöiän loppuun, Hyttinen ja Raatikainen tiivistävät perussuomalaisten linjan.

Suomen Uutiset