Tällä viikolla eduskunta keskustelee ja äänestää ensi vuoden talousarviosta. Perussuomalaiset kansanedustajat ottivat voimakkaasti kantaa heikentyneeseen turvallisuustilanteeseen, joka johtuu suurilta osin liian vapaamielisestä turvapaikkapolitiikasta.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari vaati niin sanottujen vihapuhepoliisien tilalle resursseja vakavampien rikosten torjuntaan.

Suomalaisten suut tukitaan haittamaahanmuutosta

Huhtasaari kokee, että ihmiset ymmärrettävästi turhautuvat epäonnistuneeseen turvapaikkapolitiikkaan ja näistä ihmisistä tehdään syyllisiä sen sijaan, että puututtaisiin turhautumisen syihin.

– Viimeisimmäksi keinoksi on otettu vihapuhepoliisi. Halutaan siis rajoittaa puhetta. Tällä tavalla luodaan pelon ilmapiiriä, jotta ihmiset eivät uskaltaisi arvostella maahanmuuton epäonnistuneita hedelmiä, Huhtasaari totesi täysistunnossa.

– Kun paljastuu lastenraiskauksia, niin mitä tapahtuu? Poliitikot vähän pahoittelevat, mutta sen jälkeen alkaa keskustelu vihapuheesta, äärioikeistosta, ja myös perussuomalaiset haukutaan. Miksi me emme halua puolustaa suomalaisia? Miksi meidän päättäjämme, pääministerimme ja sisäministerimme eivät sano, että suomalaisten turvallisuus tulee aina ensin?

Suomen on varauduttava Tanskan malliin

Huhtasaari lisäsi, että Suomen pitää varautua vuoden 2015 siirtolaiskriisin kaltaiseen tilanteeseen ja olla valmiina sijoittamaan turvapaikanhakijoita esimerkiksi saarille.

– Perussuomalaisten mielestä turvapaikkaprosessi pitää keskittää sellaiseen paikkaan, josta nämä ihmiset eivät pääse uhkaamaan suomalaisten turvallisuutta – varsinkaan kielteisen päätöksen jälkeen, Huhtasaari perusteli.

Huhtasaari huomautti, että Norjalla ja Tanskalla on suunnitelmat valmiina. Mikäli vuoden 2015 kaltainen tilanne toistuu, maat eivät ota rajalla ihmisiä vastaan. Suomella ei ole tällaisia valmiussuunnitelmia.

– Täällä me lähinnä keskustelemme siitä, kuinka hyvin voimme kestitä tänne saapuvia ihmisiä. Tanska lähettää saarille kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ja karkotettavaksi tarkoitetut rikolliset. Miksi me emme tee jotain vastaavaa?

Lisäresursseja poliisille

Perussuomalaiset ehdottavat omassa vaihtoehtobudjetissaan 25 miljoonaa euroa lisää poliisille. Näillä varoilla perussuomalaiset nostaisivat poliisien määrän pysyvästi 7 500 poliisiin vuoteen 2025 mennessä koulutuspaikkoja lisäämällä.

– Millään muulla puolueella ei ole varjobudjetissaan vastaavia euromääräisiä panostuksia Suomen turvallisuuteen kuin perussuomalaisilla. Silti perussuomalaisten vaihtoehto ei ole kallis, päinvastoin. Kokonaisuudessaan ottaisimme ensi vuonna 170 miljoonaa euroa vähemmän velkaa kuin hallitus. Tämä jos mikä on isänmaallista politiikkaa, perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko huomautti.

Tehostettu paluumuutto-ohjelma käyttöön

Perussuomalaiset tekisivät merkittäviä säästöjä haittamaahanmuuton kuluista, mutta he myös lisäisivät resursseja tiettyihin maahanmuutosta aiheutuviin kuluihin kuten paluumuuttoon.

– Me haluaisimme lisätä 10 miljoonaa euroa tehostetun paluumuutto-ohjelman käyttöönottamiseksi. Edellytämme, että laittomasti maassa olevat henkilöt karkotetaan maasta ja heidän kunnalliset palvelunsa lakkautetaan.

– Mikäli karkotus ei onnistu, tulisi laittomasti maassa olevat henkilöt ottaa säilöön. Tämä olisi selkeä viesti niille henkilöille siitä, että Suomessa ei voi laittomasti oleskella, Niikko täsmensi.

SUOMEN UUTISET