Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ehdottaa, että Yleisradion tuotannosta tehtäisiin maksullista siten, että ne jotka haluavat seurata Ylen ohjelmia, maksavat siitä ja ne, jotka eivät näitä ohjelmia tarvitse, vapautetaan kaikista maksuista.

Perussuomalaisten kyselytunnille monet olivat lähettäneet Leena Merelle kysymyksiä koskien Yleisradiota.

Mitä ajattelet Yleisradiosta?

– Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tavannut Ylen toimittajia. Olemme esitelleet itsemme ja olemme kertoneet puolueesta. Vaikka meihin on suhtauduttu tapaamisissa ihan asiallisesti, emme siitä huolimatta ole juurikaan päässeet kertomaan ajatuksiamme Ylen kanavissa.

– Kun olemme maininneet perussuomalaisten heikosta näkyvyydestä eduskunnan kyselytunneilla, niin vastaus on ollut se, että kaikki puolueet valittavat siitä. Voidaan kuitenkin melko tarkasti osoittaa, että ei meidän kannanottoja ole Ylessä paljoa näkynyt, Meri sanoo.

Leena Meri: Ylen ohjelmat maksukortin taakse

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ehdottaa, että Yleisradion tuotannosta tehtäisiin maksullista siten, että ne jotka haluavat seurata Ylen ohjelmia, maksavat siitä ja ne, jotka eivät näitä ohjelmia tarvitse, vapautetaan kaikista maksuista.Täällä lisää aiheesta: https://www.suomenuutiset.fi/leena-meri-normaalia-elamaa-alettu-jostain-syysta-kutsua-haitalliseksi-kaikesta-oikeasti-haitallisesta-pitaisi-puhua-ihmisoikeuskysymyksena/

Julkaissut Suomen Uutiset Perjantai 17. elokuu 2018

Kyselytunnin osuus, jossa Meri kommentoi Yleisradion rahoitusta. Facebook video, 4 min 12 sek.

Hän toteaa, että vaikka perussuomalaisten viesti ei menekään läpi Ylen kanavilla, puolueen käytössä on muitakin tiedotuskanavia kuten some.

Puolueellista toimintaa

Meri sanoo pohtineensa sitä, onko Ylessä käytäntönä se, että perussuomalaisia ei kutsuta ohjelmiin tai muutenkaan ei haluta tuoda esille perussuomalaisten ajatuksia.

– Jotkut puolueet saavat sen sijaan surkeallakin kannatuksella paljon näkyvyyttä, koska ilmeisesti niiden kannatusta halutaan nostaa.

– Minua harmittaa se, että monissa Ylen keskusteluohjelmissa on aiheita, joissa perussuomalaiset olisivat aivan vastakkaisella kannalla kuin käsiteltävän aiheen kohdalla yleensä ollaan. Siitäkään huolimatta meitä ei pyydetä mukaan debatoimaan, vaan ohjelmaan valitaan yleensä keskustan, kokoomuksen tai jonkun muun puolueen edustaja.

Esimerkiksi Meri ottaa kesällä vahvasti esillä olleen laittomien maahanmuuttajien tilanteen, johon perussuomalaiset ovat esittäneet selkeitä ratkaisuja.

– Ilmeisesti meille ei vain sallita esittää näkemyksiämme julkisuudessa.

Yle-veron aika on ohi

Ylen toiminta rahoitetaan kansalaisilta kerättävällä Yle-verolla. Meri pitää järjestelyä vanhentuneena ja esittää, että Ylen ohjelmatuotanto tulisi siirtää maksukortin taakse.

– Minusta olisi järkevää, että Ylestä tehtäisiin maksullinen siten, että ne, jotka haluavat seurata Ylen ohjelmia, maksavat siitä ja ne, jotka eivät tarvitse Yleä, niin heidän ei myöskään tarvitsisi maksaa. Hätätiedotteet ja vastaavat toki täytyisi edelleen tarjota kaikille.

Meren esittämässä uudistuksessa Ylen tulot väistämättä laskisivat rajusti. Meri näkee tässä kuitenkin myös hyviä puolia.

– Yle joutuisi sitten monipuolisemmin huomioimaan ohjelmatuotannossaan, mitä kansalaiset todella haluavat.

Katso kyselytunti kokonaisuudessaan Youtubesta:

Kyselytunnilla Leena Meri. Youtube, 48 min 16 sek.

SUOMEN UUTISET