Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että terroristijärjestöihin yhteyksiä omaavien henkilöiden sosiaalietuudet lakkautetaan. Nykyisin sosiaalietuuksia voidaan maksaa jopa ulkomaille, jolloin esimerkiksi Daeshin tai muun ääri-islamilaisen terrorijärjestön riveissä toimiva terroristi voi nauttia suomalaisesta sosiaaliturvasta, vaikka samaan aikaan tappaa viattomia ihmisiä.

Suomeen ei enää mitään asiaa

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että lainsäädäntöä muutetaan mahdollisimman pian siten, että turvallisuudesta vastaavat viranomaiset voivat ilmoittaa sekä vaihtaa tietojaan esimerkiksi Kelan kanssa.

– Näin ollen tieto terroristeista päätyy myös sosiaalietuuksista päättäville viranomaisille. Mikäli terrorismiin yhteyksiä omaava henkilö nauttii suomalaisista sosiaalietuuksista, tuet tulee lakkauttaa välittömästi, sanoo Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

– Rehellisten veronmaksajien rahat eivät kuulu terroristeille. Terroristeille tulee tarjota ainoastaan postilla ilmoitus, että hänen kansalaisuutensa on peruutettu, Suomeen ei ole enää mitään asiaa ja tervemenoa helvettiin

Nykyisen lainsäädännön mukaan terrorismin rahoittaminen on kriminalisoitu, ja tällä hallituskaudella on kriminalisoitu myös matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten.

Sosiaalietuudet ja oleskelupa pois

Perussuomalaiset Nuoret ei hyväksy, että valtio rahoittaa terrorismia sosiaalietuuksien muodossa.

– Mikäli sosiaalietuuksien piirin kuuluva henkilö matkustaa ja jopa lomailee kriisialueilla jatkuvasti, tulee henkilön sosiaalietuuksien poistamisen lisäksi myös oleskelulupa peruuttaa välittömästi, PS-Nuoret vaativat.

– Suomalainen sosiaaliturva on tarkoitettu vähäosaisten kansalaisten turvaverkoksi. Sen käyttäminen ihmisoikeuksia polkevien hirmuaatteiden tukemiseen on moraalisesti täysin kestämätöntä. Terroritekoihin syyllistyneellä ei pitäisi olla mitään asiaa nauttia Suomen kansalaisuudesta tai oleskelusta maassamme – saati rahallisesta tuesta! puuskahtaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

SUOMEN UUTISET