Perussuomalaiset esitti torstain kyselytunnilla elvytys- ja työllisyystoimina verohelpotuksia kehysriiheen hallituksen harkittavaksi. Kansanedustaja, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra huomautti puheenvuorossaan, että aina kun perussuomalaiset esittävät verohelpotuksia, hallitus tyrmää ne sen suurempia pohtimatta.

– Hallitus kaivaa jostakin kaikkein vasemmistolaisimmat kommentaattorit väittämään, että huono keino, ei toimi. Seuraavaksi hallitus sitten tekee jonkin niin sanotun työllisyystoimen, joka kuitenkin lisää veroja, lisää byrokraattien määrää ja paisuttaa julkista sektoria, Riikka Purra ihmettelee.

– Perussuomalaiset sen sijaan haluaa keskittyä yritysten toimintaedellytyksiin ja kansalaisten ostovoimaan, ei julkisen sektorin paisuttamiseen.

Työpaikkojen on synnyttävä yrityksiin

Purran mukaan yritykset itse toteavat, että työn verotuksen madaltaminen olisi niille kaikkein hyödyllisintä, verrattuna esimerkiksi muihin veronalennuksiin. Työpaikkojen on synnyttävä yrityksiin.

– Tämä työn verotuksen alentamisen hyöty sitten kertautuisi monessa muussa paikassa, kuten ostovoimassa, tuotteiden hinnoissa ja työllisyydessä, Purra korostaa.

Hallitus menoelvyttää kilpailijamaita

Keskuskauppakamari on arvioinut, että ansiotuloverotuksen alentaminen esimerkiksi kahdella prosenttiyksiköllä lisäisi työllisyyttä jopa 10 000 hengellä.

– Hallitus menoelvyttää kahdella kädellä. Se menoelvyttää jopa Espanjaa ja Italiaa ja Suomen Keski-Euroopassa sijaitsevia kilpailijamaita. Arvoisa hallitus, miksi ette veroelvyttäisi, suomalaisten hyväksi, työllisyyden ja ostovoiman parantamiseksi? Purra kysyi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ei pitänyt veroelvytystä ja suomalaisten palkansaajien ja yritysten verojen alentamista hyvänä ideana. Hän keskittyi vastauksessaan kehumaan hallituksen toimia – eli velkaan perustuvaa menoelvytystä ilman merkittäviä rakenteellisia uudistuksia.

SUOMEN UUTISET