Mediassa on viime päivinä ihmetelty liikenne- ja viestintäministeriön tilaamia kotitekoisilta vaikuttavia videoita, joista on laskutettu kymmeniä tuhansia euroja. Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan tekemät videot ovat tähän mennessä tulleet maksamaan veronmaksajille 50 000 euroa. Yhden noin 10-15 minuutin jakson hinta on 5 000 euroa.

– Videoissa henkilöt puhuvat epämääräisesti ja varsin rönsyilevästi suomalaisista liikenteen infrakohteista. Videot on kuvattu kännykkäkameralla ja selfietikulla. Ennen median asiaan kiinnittämää huomiota videoita oli katsottu erittäin vähän, perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen toteaa.

Taiteilijoiden tajunnanvirtaa

Raatikaisen mukaan verorahojen käyttö tällaiseen tuotantoon ei vaikuta vastuulliselta, varsinkaan kun kyseessä olevien videoiden todellinen informatiivinen anti on erittäin niukka.

– Kansalaisia ei hyödyttäne kuunnella lähinnä taiteilijoiden tajunnanvirraksi luokiteltavaa puhetta. Kansalaisilta kerättyjä verovaroja tulisi käyttää harkiten, mutta nyt vaikuttaa siltä, että harkintaa ei ole käytetty riittävästi.

Raatikainen on jättänyt hallitukselle tänään kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, kuinka hallitus aikoo varmistaa, ettei verorahoilla tuoteta yhdentekeviä ja ylihintaisia videoita, joiden katselumäärät sekä niiden antama informaatio jäävät vähäisiksi.

SUOMEN UUTISET