VTT:n testiraportti paljastaa, että Huoltovarmuuskeskuksen liikemies Onni Sarmasteelta hankkimat hengityssuojaimet eivät täytä edes alimpia standardeja. Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen kritisoi suojainten käyttöä kotihoidossa ja palveluasumisessa.


– Jos tarkoituksena on erityisesti suojata riskiryhmiä, niin miksi heitä hoidetaan vajailla ja tarkoitukseen sopimattomilla suojaimilla? Ei mitään järkeä, Rantanen puuskahtaa.

Hallitus antoi ruusuisen kuvan

THL:n tilannekatsauksen mukaan Suomessa koronavirukseen menehtyneitä oli 14.4.2020 mennessä 64. Ylen selvityksen mukaan kaksi kolmasosaa kuolemista on tapahtunut hoivakodeissa.

– Vanhusten kuolemia olisi voitu välttää hoitohenkilökunnan paremmalla suojautumisella ja ohjeistuksella. Hallitus antoi kriisin alussa aivan liian ruusuisen kuvan suojainten tilanteesta. Herää kysymys, ottaako kukaan vastuuta näistä kuolemantapauksista? Rantanen tuumii.

”Viruslinkoa kiihdytetään”

Hallitus ilmoitti aamupäivän tiedotustilaisuudessa Uudenmaan eristyksen purkamisesta jo tänään.

– Samaan aikaan kun virusta ei saada hoitokodeissa aisoihin, niin Uudenmaan rajat avataan ja viruslinkoa kiihdytetään, Rantanen toteaa.

SUOMEN UUTISET