Sharia-linjauksia noudattava lautamies viittasi oikeudessa kintaalla naisen pahoinpitelylle. Käräjäoikeuden tuomio oli vapauttava, koska väkivallasta syytetty aviomies oli ”paremmasta perheestä”. Suomen Uutiset kertoi tapauksesta muutama päivä sitten. Oikeuskeskustelun laineet käyvät nyt Ruotsissa kuumina.

Eräs pahiten päreensä polttaneista on kriminologian professori Leif GW Persson, joka kommentoi Solnan käräjäoikeuden ratkaisua Aftonbladet-lehdelle.

– Aivan uskomattoman typerää. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, vaikka olen käynyt läpi 5 000 tuomiota vuosien varrella, Persson siunailee. Hän luonnehtii vielä erikseen lautamies Ebtisam Aldebea ruotsalaisessa julkisuudessa harvoin kuulluilla sanoilla ”kammottava paskiainen”.

Sharia-lain ja Ruotsin lainsäädännön sekoittaneet keskustalaiset lautamiehet Ebtisam Aldebe ja Hasan Fransson on erotettu puolueesta, koska omalaatuinen tuomio herätti median huomion. Rikosprofessorilla on osoittaa sanansa myös keskustapuolueelle:

– Keskustassa ei muka ole oltu tietoisia asiasta. Haloo! Lautamiehellä ja hänen aviomiehellään on 100 000 muslimia taskussaan. Jos he kehottavat muita muslimeita äänestämään keskustaa, niin näin myös tapahtuu. 100 000 ääntä vastaa yhtä paikkaa valtiopäivillä, Persson jyrisee.

Keskustan puoluejohtaja Annie Lööf on luonnehtinut kyseisen, käräjäoikeuden antaman vapauttavan tuomion perusteluita ”hiuksianostattaviksi” ja ”tyrmistyttäviksi”.

Suomen Uutiset