Maahanmuuttokriittinen ruotsidemokraatit on kellistänyt gallup-mittauksessa johtavan porvaripuolueen maltillisen kokoomuksen. Ruotsidemokraatit on nyt maan toiseksi suurin puolue 18,4 prosentin kannatuksella. Tulos parani vajaan prosentin viime marraskuun mittauksesta.

Valtiopäiväryhmän puheenjohtaja Mattias Karlsson on erittäin tyytyväinen Ruotsidemokraattien mittaustulokseen ja totesi Expressenin mukaan, että ”puolue on onnistunut viemään kannattajia kaikilta muilta puolueilta”.

Kokoomuksen puoluejohtaja Anna Kinberg Batra on puolestaan Aftonbladetin mukaan luonnehtinut puolueensa tilaa ”vakavaksi ja kehityksen suunnan pitää kääntyä”. Vaatimukset puoluejohtajan erosta ovat samalla kiihtyneet. Kokoomuksen kannattajat ovat mahdollisesti siirtyneet keskustaan, sillä keskustan kannatus on noussut saman verran kuin kokoomuksen kannatus on laskenut.

Ruotsin suurin puolue on SCB:n gallupin mukaan edelleen sosiaalidemokraatit 31,1 prosentin kannatuksella. Valtiopäivävaalit järjestetään Ruotsissa runsaan vuoden kuluttua.

Ruotsin valtiopäivävaalit järjestetään syksyllä 2018.

SUOMEN UUTISET