Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivottaa tervetulleeksi sisäministeri Petteri Orpon lausunnon, jonka mukaan Suomi voi tarvittaessa sulkea rajansa. Ryhmä ottaa myönteisesti vastaan myös ministeri Jussi Niinistön vakuutuksen, että puolustusvoimat voi antaa virka-apua pakolaisvirtojen hallinnassa.

– Tilanne on ennennäkemättömän huono ja nyt tarvitaan rohkeita ja päättäväisiä ratkaisuja, toteaa perussuomalaisten ryhmänjohtaja Sampo Terho.

– On hyvä, että ministerit etsivät ennakkoluulottomia ratkaisuja nykytilanteeseen. Toimia tarvitaan nopeasti.

Maahanmuuttopolitiikka
tyhjän päällä

Suomessa on paljon puhuttu Dublin-asetuksen noudattamisesta. Hallituksen omassa toimenpideohjelmassakin todetaan, että ”järjestelmä pitää kokonaisuutena saada toimimaan”.

– Tällä hetkellä me kuitenkin omalla toiminnallamme siunaamme Dublin-asetuksen rikkomisen. Kun Dublin-asetusta ei EU:ssa enää noudateta, jää koko yhteinen maahanmuuttopolitiikka tyhjän perustan päälle, huomauttaa Terho.

– Nyt on aika tunnustaa tosiasiat ja käydä toimeen. Meidän on käännytettävä Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat takaisin ja opastettava heitä hakemaan turvapaikkaa siinä Schengen-maassa, johon he ensimmäiseksi saapuvat.

”Hallitsematon muuttovirta
ei ole kenenkään etu”

Suomen tulee kantaa oma vastuunsa pakolaisongelmassa, kuten on jo kiintiöiden muodossa tehtykin.

– Sen sijaan nykyisenkaltainen hallitsematon muuttovirta ei toimi eikä se ole kenenkään etu. Hallitusohjelman mukaan maahanmuuton on oltava hallittua.

– Vastuullinen politiikan tekeminen edellyttää, että maahanmuuton on oltava hallinnassa ja sen kustannusten ennakoitavissa. Vain tätä kautta Suomi voi kantaa myös kansainvälistä vastuuta, Terho painottaa.

SUOMEN UUTISET