Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kyseenalaistaa valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) uuden valtiosihteerivalinnan. Tehtävään palkattiin journalistina ja viestintäpäällikkönä tunnettu Katri Makkonen.

Ville Tavio katsoo, että valtiovarainministeriön pitäisi olla korostetun tarkka siitä, että verorahoja käytetään korrektisti. Valtiosihteerin palkka on 10 341 euroa kuukaudessa.

– Valtiosihteerin kuuluu toimia valtiovarainministerin apuna asioiden valmistelussa ja ohjauksessa. Siinä olisi varmasti hyödyksi vahva kokemus valtiontaloudesta, Tavio sanoo.

– Eduskuntavaaleihin on alle puoli vuotta aikaa. Keskustan kannatus on pohjalukemissa ja nyt valtiovarainministeriä, joka on myös keskustan puheenjohtaja, avustamaan palkattiin viestintäosaaja valtion rahoilla. Tämä yhtälö näyttää rumalta.

Yhtäläisyyksiä Kulmuni-kohuun

Tavio näkee tilanteessa yhtäläisyyksiä viestintäpalkkauskohuun, jonka keskiössä keskustan silloinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni oli kaksi vuotta sitten.

– Kun kävi ilmi, että Kulmunilla oli viestintäapua nimenomaan valtion rahoista eikä puolueen kassasta, hän kantoi vastuun kuten kuuluikin ja erosi ministerin tehtävästä, Tavio muistuttaa.

SUOMEN UUTISET