SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman oli maanantaina Ylen A-studiossa, missä hän muun muassa kommentoi väestönvaihto-termin käyttämistä sekä puhui verkkoon ladatusta kuvamateriaalista, joka saattaa johtaa poliitikot kiusallisiin tilanteisiin.

Antti Lindtman kertoi A-studiossa, että hallituksen kyky venyä kompromisseihin on rajallinen.

– Ainahan hallituksiin kuuluu pieni nahistelu. Mutta on myös kysymyksiä, joista ei voi lähteä tekemään kompromissia. Ne ovat niitä kysymyksiä, jotka liittyvät siihen, että jokaista ihmistä arvostetaan. Kyse ei ole siitä, että saako maahanmuuttopolitiikasta puhua vaan siitä, että lähteekö Suomen korkeimmat päättäjät tai yksi puolue toistuvasti käyttämään termejä, joilla pyritään samaan aikaan viittaamaan äärioikeistoryhmien käyttämiin termeihin, kuten väestönvaihto – tai muulla vastenmielisellä tavalla asettaa ihmisiä vastakkain syntyperänsä vuoksi.

Vakavan keskustelun paikka

Lindtman nosti esille myös, miten verkkoon ladattu kuvamateriaali saattaa johtaa poliitikot kiusallisiin tilanteisiin.

– Me tiedämme, että tänä päivänä mitä on kerran nettiin laitettu voi tulla millä hetkellä tahansa sieltä kummittelemaan. Tässä on kyse siitä, kuinka syväksi tämä tahra – joka Suomelle on tästä syntynyt ja joka on edessä kysymyksenä, niin pääministereille kuin muillekin ministereille – syntyy. Mielestäni hallituksen pitää vetää selkeä raja, jotta vauriot tästä eteenpäin minimoidaan.

– Kyllä me nyt oppositiossa varmaan katsotaan, onko tässä kaikki. Nythän somessa ja netissä on ollut käynnissä melkoiset siivoustalkoot. Jos minä olisin pääministeri, niin kävisin perusteellisen pesänselvityksen tämän hallituksen ministerien osalta. Ja kävisin vakavan keskustelun myös niistä asioista, mitä on poistettu.

Selitteli Al-Taeen vihakirjoituksia

Lindtman kommentoi myös viime kaudella demarien eduskuntaryhmässä vaikuttaneen Hussein al-Taeen tapausta. Al-Taee nousi kohuotsikoihin vaalien 2019 vaalien alla, kun netissä levisi kuvakaappauksia hänen aikaisemmista juutalais- ja homovastaisista päivityksistään. Ensin hän kiisti kirjoittaneensa päivitykset. Vasta vaalien jälkeen hän tunnusti kuvakaappausten olleen aitoja.

– SDP:n luottamus häneen oli riippuvainen siitä, että hän ensinnäkin irtisanoutui aiemmista kirjoituksistaan täydellisesti ja ilmoitti sitoutuvansa SDP:n arvoihin, joihin liittyy se, että ihmisarvo on jakamaton. Tämä oli edellytys sille, että hän pystyi jatkamaan eduskuntaryhmän jäsenenä.

SUOMEN UUTISET