Kun Ukrainaan tunkeutunut Venäjä pommittaa ukrainalaisia kaupunkeja ja siviilikohteita, Sitran johtaja Mari Pantsar ottaa tilanteeseen kantaa sosiaalisessa mediassa – osoittaen samalla täydellistä tilannetajun puutetta ja mauttomuutta.

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran johtajan Mari Pantsarin avautuminen viime perjantaina Twitterissa saattoi hyvinkin olla tyylittömin ja synkin Suomi-hetki sosiaalisen median palvelun historiassa.

Samaan aikaan kun Ukrainaan tunkeutunut Venäjä pommittaa ukrainalaisia kaupunkeja ja siviilejä, Sitra-pomo katsoi asiakseen ottaa tilanteeseen kantaa ja osoittaa paheksuntaa Venäjää kohtaan – ei kuitenkaan siksi, että Venäjä tuhoaa Ukrainan infrastruktuuria ja tappaa siviilejä, vaan Venäjän ilmastokunnianhimon puutteesta.

Twitter-käyttäjiltä ei tästä kiitoksia irronnut.

Saatuaan niskaansa täyslaidallisen tilannetajun puutteesta ja mauttomuudesta, Pantsar ymmärsi itsekin tilanteen, ja vaihtoi damage control -viestintään pyrkiessään osoittamaan, että kyllä hän on myös huomannut, että Venäjä on aloittanut sodan Ukrainassa.

Sitra-pomon viestinnällistä paikkausyritystä voinee luonnehtia parhaiten toteamalla: Liian vähän ja liian myöhään.

SUOMEN UUTISET