Suomen talouteen luotetaan enemmän kuin vuosikausiin. Viimeksi näin vahvasti on uskottu keväällä 2011, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Kuluttajien usko jatkaa paranemistaan. Avoimia työpaikkoja on Suomessa nyt yli kymmenentuhatta. Ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen hallitus päätti laskea veroja. Investointi-ilmapiirin täyskäännöksestä kertovat toistuvat ilmoitukset uusista isoista tehdashankkeista, Slunga-Poutsalo luettelee.

– Tavalliset suomalaiset ovat aistineet nämä ja muut hallituksen taloutta sekä ostovoimaa kohentavat toimet, vaikka valtamedia yhdessä punavihreän opposition kanssa on yrittänyt päivittäin lietsoa epätoivon ilmapiiriä.

Indeksejä ei leikattu

Slunga-Poutsalo ihmettelee, miksi suomalainen valtamedia on – punavihreiden oppositioon siirtymisen jälkeen – ollut koko Sipilän hallituksen ajan opposition tahdoton äänitorvi.

– Yhdestä suusta huutavat hallituksen leikkaavan jatkuvasti vain lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja kaikista vähävaraisimmilta. Yhden kerran hallitusohjelmassa sovitun indeksijäädytystä toistetaan jatkuvasti, niin kuin kysymys olisi aina uudesta päätöksestä.

– Indeksejä ei leikattu, niin kuin edellinen hallitus teki, vaan ne jäädytettiin vain kahdeksi vuodeksi. Indeksijäädytys olisi tuonut säästöt itsestään, mutta ilman inflaatiota jouduttiin juustohöyläämään hallitusohjelmassa sovitut säästöt eli lapsilisistä 85 senttiä kuukaudessa ja takuueläkkeestäkin noin 6 euroa per kuukausi.

Takuueläkkeet nousevat

Slunga-Poutsalo huomauttaa, että takuueläkkeitä nostetaan tällä hallituskaudella 30 euroa/kk.

– Tätä valtamedia ei ole kertonut. Ei myöskään sitä, että perussuomalaiset onnistuivat lähes nelinkertaistamaan takuueläkkeiden korotukset siihen verrattuna, mitä demarit esittivät – eivätkä saaneet. Miksi valtamedia haluaa lietsoa vihan ilmapiiriä valheellisella uutisoinnilla? Slunga-Poutsalo kysyy.

Yle-vero pois pienituloisimmilta

Puoluesihteerin mukaan valtamedialta on jäänyt myös kertomatta, että pienituloisten ostovoimaa kohennettiin Yle-veron poistolla.

– Kaiken kaikkea näillä ja monilla muilla päätöksillä on saatu jäämään pienituloistenkin tillille enemmän rahaa kuin edellisen hallituksen toimesta indeksileikkauksista huolimatta.

– Valtamedian ja opposition väitteet, että perusuomalaiset ovat hallituksen heikoin lenkki, on osoitettu perusteettomiksi. Perussuomalaiset ovat hallituksen todellinen tukipylväs, jotka ovat vihdoin ja viimein saaneet käännettyä kurssin tavallisen suomalaisen kannalta myönteiseen suuntaan.

”Raivaustyö on tehty”

Slunga-Poutsalo iloitsee talouden kohenevista näkymistä.

– Valoa on nyt näkyvissä maamme talouden tunnelin päässä. Kataisen/Urpilaisen ja Stubb/Rinteen hallitusten raunioittaman talouden ja työllisyyden tontilla on raivaustyöt tehty. Nyt on valettu vahva peruskivi taloutemme ja työllisyytemme kohentamiseksi.

SUOMEN UUTISET