Suomi sulkee Vaalimaan, Nuijalan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat kaikelta liikenteeltä. Näin tiedotettiin tänään pääministeri Petteri Orpon (kok) ja sisäministeri Mari Rantasen (ps) tiedotustilaisuudessa.

Raja-asemien sulkemiseen lähdettiin, koska Venäjän rajaviranomaisten toiminta on muuttunut ja Suomeen lähetetään pääministerin mukaan järjestetysti turvapaikanhakijoina kolmansien maiden kansalaisia.

Kaakkois-Suomen raja-asemien sulkeuduttua kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Sallan ja Vartiuksen rajanylityspaikoille. Päätös on voimassa 18. helmikuuta 2024 asti.

– Päätös tehtiin, koska rajavartiolaitoksen ja muiden viranomaisten tekemien havaintojen ja saamien tietojen perusteella, on olemassa selviä viitteitä siitä, että vieraan valtion viranomaisilla on ollut osuus rajan laittomasti ylittäneiden Suomeen saapumisessa, sisäministeri Mari Rantanen sanoi.

– Tärkeintä on nyt viesti, että tämä toiminta, tämä maahantulo tällä tavalla on saatava loppumaan, hän summasi.

Valtionvarainministeri Riikka Purra (ps) kirjoitti viestipalvelu X:ssä hallituksella olevan valmius myös kireämpiin toimiin.

SUOMEN UUTISET