Mannheimissa on tapahtunut jo toinen poliittinen veitsihyökkäys alle viikon sisällä. Tällä kertaa puukotuksen uhriksi joutui kovassa nousussa olevan AfD-puolueen 62-vuotias paikallispoliitikko. Hyökkääjien epäillään olevan äärivasemmistolaisia aktivisteja.

Mannheimissa Saksassa on tapahtunut jo toinen poliittinen veitsihyökkäys viikon sisällä. Viime perjantaina muslimimies hyökkäsi poliittista islamia vastustaneeseen puhetilaisuuteen yrittäen tappaa pääpuhujan, mutta päätyi surmaamaan tilanteeseen tulleen poliisin. Veitsimies oli tullut Saksaan Afganistanista alaikäisenä turvapaikanhakijana vuonna 2013.

Myöhään tiistai-iltana Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen 62-vuotias paikallispoliitikko joutui veitsihyökkäyksen kohteeksi, kertoo Bild-lehti. Heinrich Koch näki kolmen hengen ryhmän tuhoamassa AfD:n vaalijulisteita, joten hän puuttui tilanteeseen.

Hyökkäsivät vanhan miehen kimppuun

Vaalijulisteita repinyt kolmikko hyökkäsi 62-vuotiaan miehen kimppuun porukalla. Kochia viillettiin korvaan ja vatsaan mattoveitsellä.

Koch joutui sairaalaan tikattavaksi ja on yhä sairaalahoidossa. Yksi hyökkääjistä saatiin kiinni samana iltana. AfD:n paikallisosaston tiedottajan mukaan hyökkääjät olivat äärivasemmistolaisia aktivisteja.

Koch kuvasi itse tilanteesta videon, jonka Bild-lehden toimittaja on nähnyt. Videolla hän juoksee kolmen nuorukaisen perässä. Yhdellä nuorista on useita AfD:n revittyjä vaalijulisteita kainalossaan ja mattoveitsi kädessään. Käsikähmän aikana hän viiltää Kochia mattoveitsellä.

Mannheimin poliisilaitos on vahvistanut, että poliisilla oli tiistai-iltana puukotukseen liittyvä tehtävä.

SUOMEN UUTISET