Tanskassa astuu elokuun alussa voimaan burkhakielto, joka estää kasvot peittävien vaatteiden käyttämisen julkisilla paikoilla ilman pätevää syytä. Uskonto ei riitä verukkeeksi.

– Suomen on syytä liittyä mm. Itävallan, Tanskan, Belgian ja Ranskan, pian myös Norjan, hyvään seuraan ja kieltää musliminaisten naamioituminen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Tanskan päätöstä.

Huivinkäyttö ylläpitää huonoja asenteita

Halla-ahon mielestä naamiot ruokkivat eriytymistä ja eristäytymistä.

– Lisäksi burkha ja niqab sisältävät viestin niistä naisista, jotka EIVÄT peitä kasvojaan: sellaiset ovat huonoja naisia ja vapaata riistaa. Tämä asenne näkyy muslimimiesten suhtautumisessa (ja teoissa) länsimaisia naisia kohtaan.

– Argumentti, jonka mukaan burkhakiellon myötä musliminaiset eivät enää pääsisi liikkumaan ulkona, on luvalla sanoen sairas. Sillä myös myönnetään, että burkha ei ole ”vain vaate” ja ”vapaa valinta”, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Suomi houkuttelee takapajuisimpia tulijoita

Halla-ahon mielestä Suomen on syytä liittyä burkhan kieltävien maiden joukkoon myös haittamaahanmuuttoa rajoittavista syistä.

– Kun naamioitumiskielto joka tapauksessa leviää Euroopassa, burkhan salliminen luo kaikkein takapajuisimmille tulijoille jälleen yhden kannusteen hakeutua juuri Suomeen, Halla-aho varoittaa.

SUOMEN UUTISET